Több munkás kell ahhoz, hogy a Louis Vuitton iránti igényeket kielegítsék

Kiszivárgott, hogy a Louis Vuitton, a főként táskáiról ismert francia luxusmárka idén akár 700 új bőrmunkást is felvehet, mert csak így tudja kielégíteni az egyre növő keresletét.

Az új munkaerőt elsősorban a franciaországi gyárakban alkalmaznák, ahol a Vuitton bőrárujának mintegy 70%-a készül, valamint Spanyolországban és Kaliforniában, mondta el a Bloomberg.com-nak egy magát megnevezni nem kívánó informátor, aki szerint jövőre további felvétel várható.

A Vuitton cég 320 kézműves szakembert vett fel tavaly, jövő hónapban pedig a franciaországi Marsaz-ban nyit új gyárat, miután tavaly a karácsonyi rohamban 13 boltot kellett egy órával hamarabb bezárni készlethiány miatt. Becslések szerint a cég 4-5000 bőrmunkást alkalmaz.

A bőráru részleg bevétele 13%-kal nőtt

Az LVMH konszern (a Vuitton tulajdonosa) lassan, de biztosan akarja növelni a gyártási kapacitást, aszerint, ahogy a kereslet meghaladná a készleteket, nyilatkozta Bernard Arnault elnök és vezérigazgató ebben a hónapban. Az LVMH divat és bőráru részlegének bevétele 13%-kal, 7,58 billió euróra emelkedett 2010-ben, és 2011-re is ragyogóak a kilátások, mondták el korábban a cégnél.

Ahogy a bőrből készült kiegészítőkre nő az igény, úgy igyekszik az LVMH is egyre szorosabbra fűzni a szálakat a Hermés Internationallel, miután 20,2 %-os érdekeltséget halmozott fel a Birkin táskák gyártójánál. Bernard Arnault azt nyilatkozta, hogy a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójaként az LVMH nemcsak passzív befeketetőként lesz jelen a Hermés életében, hanem a családi vezetés alatt álló üzletet stratégiai és operatív módon is segíteni kívánja. A Hermés viszont azt szeretné, ha az LVMH részesedését 10% alá tudnák szorítani, nyilatkozta a 174 éves vállalkozás alapító családjának feje.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek