Dzsudzsák Balázs Prima Junior díjat kaphat

dzsudzsak-labdaA Prima Primissima díjak egyik jelöltje, Dzsudzsák Balázs rózsafüzért visel, Louis Vuitton táskában hordja a mezét, és mindig van a gardróbjában egy feldíszített karácsonyfa – de ki az a Dzsudzsák Balázs? 

cikk-tipus-altalanos

dzsudzsak2"A családom rettenetesen büszke és persze már előre meg is szavazták nekem a díjat. A díjkiosztón is ők, és a menedzserem képviselnek, hisz én nem tudok ott lenni, mivel hétvégén meccsem lesz"- nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a sajtóközleményben, amelyben a hírt közölték, hogy a 22 éves középpályást Prima Primissima díjra jelölték. "Éppen eindhoveni lakásomban bambultam nem sokkal ébredés után, amikor megcsörrent a telefon. Mondanom sem kell, nagyot dobbant a szívem, amikor közölték, hogy a nívós díj jelöltjei között vagyok, hisz az eddigi díjazottak névsorát végignézve már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés." 

 

Kergette a labdát 

A jelölésről szóló közlemény azért meglepő, mert hónapokkal ezelőtt kihirdették már a jelöltek nevét, sport kategóriában Cseh László úszó, Görbicz Anita kézilabdázó, vagy Grosics Gyula labdarúgó kaphatja az elismerést. A sajtóügynökség szerint Dzsudzsák Balázs a feltörekvő tehetségek számára alapított Prima Junior magyar sport kategória jelöltje lett. 

A nyírlugosi születésű focista csupán néhány éve van jelen a magyar és nemzetközi sportéletben, de "már négy-öt évesen kergette a labdát a helyi óvodában" - mint az olvasható a hivatalos életrajzában. Tízéves kora óta készült komolyabban a pályára, egy debreceni egyesületben edzett, később a DVSC játékosa lett. Két évvel ezelőtt debütált a magyar válogatottban Görögország ellen, Várhidi Péter kapitánysága idején. 2007 őszén pedig már aláírta ötéves szerződését a PSV Eindhoven csapattal - korábbi klubcsapata 2 millió eurót kapott érte -, így a következő évben már Hollandiában folytatta a pályáját. 
 

Prima Primissima

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó 2003-ban alapította a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával. A célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség eredményeit, erősítse a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztését. A tíz évre szóló, több mint két milliárd forintot évente decemberben osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató magyarok közt. A jelölteket többek közt a VOSZ és a Csányi Sándor vezette Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai választják ki tíz kategóriában: irodalom, színház és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, népművészet és közművelődés, zeneművészet és végül sport. 2006-ban Kemény Dénes vízilabdaedző, 2007-ben Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszó, 2008-ban az MKB Veszprém Kézilabda Klub kapta meg a sport kategória elismerést. Idén minden eddiginél több jelölés érkezett, a kuratórium több mint 430 jelöltből választotta ki az esélyeseket még nyáron. A feltörekvő tehetségek elismerését, a Prima Juniort 2009-ben tudomány, sport és oktatás, köznevelés kategóriában osztják ki, kategóriánként tiz dijazott lesz.

 

dzsudzsak1

Csak barátkoznak 

Dzsudzsák Balázs nyár óta lett visszatérő bulvárszereplő, amikor is elterjedt a hír, hogy a nála néhány évvel idősebb, kétgyerekes Bánszki Adriennel, a Viva televízió Ada néven ismert műsorvezetőjével jár. Ezt azonban mindketten cáfololták mondván, csak barátkoznak. A nagymamájától kapott rózsafüzéréről nagyobb örömmel beszél a sportoló, ahogyan arról is, hogy nagy ritkán a női parfümök közt találja meg az ízlésének legmegfelelőbbet.

Love story híján az RTL Klub is érdekesebbnek tartotta bemutatni a huszonéves sportoló fehér BMW-jét és otthonát. Eszerint Dzsudzsák egy 100 négyzetméteres Penthouse jellegű, két szintes lakást választott magának Budapesten. A lakberendezésre nem fordított különösebben nagy energiát, az előző tulajdonos hagyatékát tisztelve például nem vált meg attól a feldíszített karácsonyfától, amelyik az lakás eladása előtt már a gardróbban volt. A fa mellé kerültek a focista cipői, például az az Adidas cipő is, amelyet a cég kifejezetten neki készített. A lakásban egyébként is a fürdőszoba a kedvenc helyisége, ahol a jakuzzi található. Interjújában elmondta azt is, hogy felfoghatatlan pénzek keringenek a nemzetközi fociban, de ő mindenesetre spórol, hogy biztosítsa a jövőjét. 

 

Amiért érdemes focizni, élni

A sikeres focista, a FIFA 10 arca maga is erősíti az utóbbi időben kialakult Dzsudzsák-fétist. A honlapján vezett blogjában rengeteg lelkes bejegyzést találhatunk saját magáról, például "Gólzápor a holland nyárban" vagy "most már Figónak is van Dzsudzsák-meze" címmel. Ez utóbbi posztból kiderül, valójában ő maga kezdeményezte, hogy nyári találkozásuk alkalmával cseréljenek mezt a Szentkirályi ásványviz portugál arcával. A focista augusztus 20-i bejegyzésében korszakának összefoglalóját is olvashatjuk. "Vasárnap az Ajax ellen életem legjobb mérkőzését játszottam, legszebb gólját szereztem. A csapat két döntetlen után rangadót nyert, egyszóval álomszerű volt a hétvége. Olyan periódus ez a karrieremben, amiért érdemes focizni, élni"- lelkesítette magát a focista, akit azon a héten a goal.com szavazásán a világ legjobb labdarúgójának választottak.

Akik pedig nemcsak a sportkarrier követésére koncentrálnak, megtudhatják azt a hírt is, hogy a focista végre az eddiginél is tágasabb lakást talált magának Eindhovenben. "A régivel sem volt semmi baj, de már szerettem volna nagyobban és újabban lakni, most megléptem. Az új kégli szuper." A focista időnként arról is tájékoztatja olvasóit, hogy mikor volt utoljára a Bed Beachen, hogyan kötött ki nyáron Balatonfüreden, amikor eredetileg Alicantéba készült, és hogy időnként hallgat Hamvai PG-t, de igazi kedvence a popzenében nincs.

 

cikk-tipus-kulsolink

A Prima Primissima oldala
Dzsudzsák Balázs blogja

Mustra