18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

4 dolog, ami sokkal élvezetesebbé teheti a szexet

Amikor az ágyban a partneredet szeretnéd lenyűgözni, a gyenge kondíció több szempontból is hátráltathat. Ha nagyon tunya vagy, simán kifáradsz, mielőtt mindketten elmennétek, ha pedig tüdővel nem bírod, ütemes zihálásodtól lesz kevésbé szexi az élmény. Bárhogy is van, a jó erőnlét nem csak könnyebbé, de élvezetesebbé is teszi a szexet.

A rendszeres testmozgásnak egy rakás jótékony hatása, de azt tudod, hogy a szexfunkciókat is javítja? Azok a férfiak például, akik rendszeresen edzenek, kisebb eséllyel szembesülnek valamilyen szexuális zavarral. Már csak ezért is érdemes minél többet mozogni.

És bár a sportolás úgy általában tök jó, a Prevention.com szerint van egy-két olyan speciális mozgásforma, ami külön jót tesz, ha a szexkondidat szeretnéd fejleszteni.

Kardiózz!

Az American Heart Association  szerint a rendszeres (óvatos vagy intenzív) testmozgás a keringési rendszer egészére pozitívan hat. Ez, kiegészítve egy egészséges diétával, segít kordában tartani a súlyod. A tested pedig többek között azzal hálálja ezt meg, hogy az ágyban is sokkal jobban fogja bírni a strapát. Sőt, egy 400 fő bevonásával végzett klinikai vizsgálat szerint az aerob mozgás olyannyira jót tesz, hogy még a merevedési zavarok kezelésében is terápiás eszköz lehet. Ugye, hogy megéri mozogni egy kicsit?

Ha eddig nem sportoltál rendszeresen, könnyű sétával kezdj, majd jöhet a kocogás, futás. De ugyanilyen jó a bringa, az úszás, vagy akár az elliptikus tréner is. A lényeg, hogy találj egy olyan mozgásformát, ami megemeli és magasan is tartja a pulzusod, és gyakorold rendszeresen. Segítünk: a szex is ilyen.

Erősítsd a törzsed!

Törzsed izmainak fejlesztésére rengeteg módszer kínálkozik, a saját testsúllyal végzett edzés pedig egyébként is az egyik legnépszerűbb mozgásforma manapság. Csak rajtad áll, hogy plankolsz, felülésezel vagy fekvőtámaszozol - tuti meg fogsz erősödni, jobb lesz az egyensúlyod és az ágyban is fordulékonyabb lehetsz. Ha egészen biztos szeretnél benne lenni, hogy a törzsed minden részét edzed, oldalplank mindenképpen legyen a rutinban. Valahogy így:

Egyensúlyozz!

Ha fejleszted az egyensúlyérzékedet, az ágyban is több, izgalmasabb pózt tudsz kipróbálni, sőt, külső helyszínen is villanthatsz egy-egy menő pozíciót. Egy olyan gyakorlat, mint a mountain climber kitűnő választás, ha rövid idő alatt szeretnéd az egész testedet átmozgatni és egyensúlyba hozni. Ráadásul ezzel a gyakorlattal a szexben is fontos szerepet játszó izmaid dolgoznak. Ha rendszeresen ismétled, erősödik a törzsed, a vállaid és a karod, és jobb lesz a koordinációd is. Plusz, ha jól csinálod, kardiónak sem utolsó, mert eléggé meg lehet izzadni mondjuk egy 3X30-as szett alatt. Ezt is mutatjuk:

Dolgozz a mélyizmokra is!

A csípő mélyizmait erősítő Kegel-gyakorlatok a nők és a férfiak altesti egészségét is pozitívan befolyásolják. Amellett, hogy karban tartják a húgyutakat és serkentik a vérellátást, feszesítik a péniszt mozgató és a hüvely falában lévő izmokat is, és így klasszisokkal élvezetesebb szexhez segíthetnek hozzá. Hogy megkeresd ezeket az izmokat, pisilés közben állítsd el a vizeletsugarat, vagy figyeld meg, mit és hogy szorítasz össze, ha szellentést szeretnél visszatartani. Megvan? Tök jó, most már tudod, mit kell 3 másodpercig feszíteni, majd ugyaneddig lazítani. Tíz ismétlés kezdetnek jó, de növeld fokozatosan az adagot, ha jól működő altestet szeretnél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek