3 kérdés, amit mindenképp tisztázz, ha nem fejlődsz az edzéseken

Ha mindig ugyanazt az unalomig ismert feladatsort ismétlitek meg és elmarad a fejlődés, ideje másik oktató után nézned.

A Popsugar személyi edzője szerint elég három aspektusát megvizsgálnod egy-egy csoportos edzésnek, hogy megtudd, érdemes-e továbbra is kitartóan látogatnod az órákat. Brandi Kupchella szerint különösen óvatosnak kell lenni a zenére és meghatározott koreográfiákra építő órákkal kapcsolatban.

Edző vagy cheerleader?

Intő jel lehet a személyi edző szerint többek között az is, ha az oktató kizárólag a jól megkomponált koreográfiára és a zenére koncentrál, ráadásul úgy, hogy a megfelelő tartást és az ideális mennyiségű munkavégzést figyelmen kívül hagyja. Ha egy edző nem igazán ismeri az anatómiát, illetve szemmel láthatólag nem tudja pontosan, mit is kéne éreznie a csoport tagjainak munkavégzés közben, és mire jó egy bizonyos mozdulatsor, ideje továbbállni.

Mosolyogva ég a zsír!
Mosolyogva ég a zsír!Shutterstock

Változnak a feladatok?

Hosszú távon az is problémát jelenthet, ha egy ugyanazzal a csapattal dolgozó oktató mindig pontosan ugyanazt a gyakorlatsort zavarja le, és nem nehezít a feladatokon, nem állítja kihívások elé a résztvevőket. Így elmarad a fejlődés, és bizonyos sérülések esélye is megnőhet. Éppen ezért fontos olyan oktatót választani, aki kellő hangsúlyt helyezz a folyamatos fejlődésre.

Tényleg fejlődsz?

Az egyik legfontosabb kérdés természetesen az, tényleg fejlődtél-e, megváltozott-e a testalkatod az óráknak köszönhetően. Ha jobban teljesítesz, megnő a teherbírásod és gyorsabban regenerálódsz, valószínűleg jó helyen vagy. Ha viszont minden utasítást betartasz és keményen dolgozol, de ennek ellenére sem fejlődsz, könnyen lehet, hogy tényleg az edzés típusa vagy maga az edző a ludas.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek