Erősebb, formásabb fenék csak gyaloglással? Így csináld!

Egy futóedző szerint ennyi is elég a kerek, izmos fenékhez. Legalábbis, ha minimum nyolc százalékos emelkedőkön sétafikálsz.

A legegyszerűbb megoldás az a futókat edző Michael Olzinski szerint, ha egy futópadon, a pad dőlésszögének megemelésével próbálkozik valaki - ebben az esetben ugyanis sétálni is elég. A lassú tempójú futás persze még hatékonyabb fegyver, a Popsugar számára egy rövid edzést is összeállító Olzinski szerint ugyanakkor a séta is elég lehet, ha formásabb feneket szeretne valaki.

Dőlésszög, te mindenre gondolsz!

Az izmok megerősítése mellett a tartáson és a testzsírszázalék és az izomtömeg arányán is segíthet a futóedző szerint a gyaloglás, feltéve hogy nem a telefonjukba mélyedve, hanem céltudatos léptekkel, erős tempót diktálva baktatnak felfelé a fenékszobrászok.

Emellett a hosszabb és a csípőt is megnyújtó lépések is segíthetnek még hatékonyabbá tenni a gyakorlatot. A futóedző szerint nyolc százalékos emelkedőkkel érdemes kezdeni. Ha az már jól megy, 10 és 12 százalékos emelkedőkkel is meg lehet próbálkozni, az utolsó lépés pedig a testsúly 15-20 százalékának megfelelő súlymellény felcipelése.

futógép séta edzés
Shutterstock

Olzinski szerint egy hatékony fenékformázó gyakorlatsor 6 perc sétálásból (8 százalékos dőlésszög mellett), lábanként 10 súlyzós fellépés és lábanként 5 sétáló kitörésből kell hogy álljon. Mindebből három kört érdemes teljesíteni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek