A WHO szerint Lucy elhízott. Lucy szerint ez elég beteg

Egy népszerű fitneszblogger kiakadt az Egészségügyi Világszervezet által is használt módszerre. Ne a számok határozzák meg, hogy érezzük magunkat! – üzeni Lucy.

A derék-csípő arány összességében hasznos segédeszköz persze, a 200 000 követővel rendelkező fitneszmodell előtte-utána képei láttán ugyanakkor Lucy Mountain álláspontja is rögtön érthetővé válik: a mérlegnél és a hivatalos definícióknál sokkal fontosabb az, hogy érzi magát valaki a bőrében.

Pókhasú

Az utóbbi 10 hónap legkarcsúbb és legterebélyesebb Lucyjét egymás mellé állító blogger hízott ugyanis egy keveset az említett időszak alatt. Ez a 4 kiló elég is volt ahhoz, hogy méretei meghaladják a nők számára egy 0,85-ös számmal definiált derék-csípő hányadost. Ez pedig azt jelenti, hogy Lucy mostantól hivatalosan is „elhízottnak” minősül. Ami ezek szerint így néz ki:

The lightest vs heaviest I’ve been in the past 10 months. July 2017 vs January of this year (which is essentially still my physique now.) ⠀ ⠀ I don’t often weigh myself. Not because I find it ‘depressing’ (I detached my self-worth from my relationship with gravity a long time ago), it’s just not a marker which I use to determine success. I consider myself neutral to the number 🙌 ⠀ ⠀ However today I started my new 12 week training programme (🌝) and I was curious to see where my muscle mass was at. Since July, the stats included an increase in body fat, maintenance with my muscle, and a waist-to-hip ratio defined as ‘obese’ which was previously considered ‘normal’ lol *see story*. ⠀ ⠀ This label - combined with the fact I’ve gained 4kg - could have been a pretty wonderful recipe to feel v shit about myself. But in truth, I have the self-awareness to know I am in fact neither of those labels, I’m still an alright person and I’m actually doing okay 💃 ⠀ ⠀ So I’m kinda thankful - as it once again, proves; - That numbers can't always define our health - That numbers can't define our self worth - That gaining weight isn't the end of the world rip gbye⠀ ⠀ Bodies are fluid, and change all the time 💕 Detach yourself from labels, detach yourself from numbers + don’t let bs define you thankyousomuch.

lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) által megosztott bejegyzés,

Számok, szavak, brrr…

A számoktól és címkéktől eddig is idegenkedő blogger egy három hónapos program útnak indítása előtt mázsálta le egyébként magát, a négy kiló plusz pedig a testzsírszázalék megnövekedésén és az izomtömeg szinten tartásán túl a frissen beszerzett „elhízott” címkében is megmutatkozott.

Ez is azt bizonyítja, hogy pusztán számokkal nem definiálhatjuk az egészségünket, nem képezheti mindez az önértékelésünk alapját.

Nem a világvége, ha híztál egy kicsit. Ne engedd, hogy a számok, a címkék és a többi lószar határozzák meg, ki is vagy valójában! – írja Lucy.

Oszd meg másokkal is!
Mustra