Na, így kell 40 évesen fitt testet faragni

Többet eszik és emel - ez az igazán tartós alakformálás titka egy 40 éves luxemburgi nő szerint.

Nessa Sphere kardiós edzések helyett emeléssel és napi 5-6 étkezéssel érte el, hogy pár év alatt egy 365.000 fős rajongótábor által figyelemmel kísért alakváltozáson essen át. A minden addiginál nagyobb kalóriabevitel eredménye nála az lett, hogy bár felszedett pár kilót, eközben szinte teljesen eltűntette a jóval terebélyesebb külsőt eredményező zsírpárnáit – írja az Independent. 

A post shared by Nessa (@nessasphere) on

Koplalni tilos

A luxemburgi Instagram sztár szerint az egyik leggyakoribb hiba, amit a formásabb alakra vágyók elkövethetnek az, hogy nem esznek eleget. Szerinte, rengetegen vannak, akik a futás és a drasztikusan lecsökkentett kalóriabevitel kombinációjával próbálnak gyors eredményeket elérni, ez a megközelítés ugyanakkor sokszor többet árt, mint használ.

A post shared by Nessa (@nessasphere) on

Aki éhes marad, előbb-utóbb feladja

„Amikor nem eszel eleget, a szervezeted pánikolni kezd és éhezési üzemmódba kapcsol. Mivel a szervezet nem tudja, mikor jut legközelebb energiához, ilyenkor lelassul az anyagcsere. Ennek ráadásul mentális hozadékai is lehetnek, az éhező emberek ugyanis gyakran frusztrálttá és demotiválttá válnak, és előbb-utóbb feladják a dolgot.” – így Nessa.

A post shared by Nessa (@nessasphere) on

Hat étkezés, 2200 kalória

Nála az volt a vízválasztó, amikor 2000-2200 kalóriára emelte a napi kalóriabevitelét, és a napi 5-6 étkezés mellett heti ötször kezdett el edzeni, méghozzá úgy, hogy a kardiós edzéseket emeléssel kombinálta. Az anyagcseréjét felpörgető életmódváltozásnak köszönhetően rengeteget változott az alakja, és a plusz súly ellenére ma karcsúbb, mint valaha. Időbe telt ugyan a dolog, de ha elég kitartó valaki, és sem az edzéseket, sem az étkezéseket nem lógja el, tartós és látványos lehet a változás.

Oszd meg másokkal is!
Mustra