Teljesen normális, ha esténként kövérebbnek tűnsz

Egy szép nagy vacsora és pár óra üldögélés után cseppet sem meglepő, ha a másfélszeresére dagad valaki.

Az alvással töltött órák után kissé kiszáradt, laposhasú reggeli önmagát az esti, kissé felfúvodott kiadással összehasonlító fitneszblogger egy előtte-utána képpel is érzékeltette a különbséget. Úgy tűnik van, akit kifejezetten zavar a dolog, Laura Tickner ugyanis külön kiemelte posztjában, hogy a reggeli, edzőteremben feszítős és az estefelé készült, lufiszerű hassal kiegészített képek által szemléltetett metamorfózis miatt tényleg fölösleges aggódni.

Fél nap alatt nem lehet elhízni

Ezek a különbségek teljesen normálisak Laura szerint, az ilyen ideiglenes felpuffadás miatt tehát csak abban az esetben érdemes aggodalmaskodni, ha kifejezetten fájdalmas is a dolog. Az Independentnek nyilatkozó táplálkozási szakértő szerint a testsúly napközbeni ingadozása teljesen normális jelenség. A reggeli külső az éjszaka során megemésztett ételeknek és a dehidratáltságnak köszönhető egyébként, az egész napos zabálás és a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás pedig akár egy 2-3 kilós többletet is eredményezhet a nap végére.

Az sem mindegy, mi volt vacsira

Egy nátriumban vagy szénhidrátokban gazdag vacsora után kevésbé látványos egyébként a reggeli ellaposodás, de a menstruáció vagy egy kiadósabb edzés is befolyással lehet a dologra, a súlyokkal való edzések okozta mikrosérülések ugyanis szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy másnap keveset víztől szabaduljon meg a szervezet. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra