10 dolog ami újra divatba jön a '90-es évekből

Bár a kilencvenes éveket idéző trendek jó ideje divatban vannak, mégis szezonra-szezonra bekerül egy-egy újabb húsz évvel ezelőtti darab a körfogásba. A thegloss.com szerkesztői ezúttal összegyűjtötték, hogy mi az a tíz alapdarab, amiket a magas derekú farmer és a vastag hajgumi után keresni fogunk az üzletekben a közeljövőben. Nézze meg a folytatásban, hogy milyen szerelésekben fog nemsokára pózolni Kylie Jenner vagy Miley Cyrus a vörös szőnyeges eseményeken!

1. Apró műanyag csatok

Sajnos a válogatásba nem került be a húsz évvel ezelőtt akkora népszerűségnek örvendő cumi-mánia, de ez annak is betudható, hogy talán Amerikában nem söpört végig akkora lendülettel, mint hazánkban. A pillangós csat mellett viszont már nem mentek el a thegloss.com szerkesztői és igazuk is van, hiszen ez a darab a tökéletes frizura tartozékát jelentette a kilencvenes években. Az amazon.com-on 5 dollárért (1149 forint) beszerezhető kiegészítő nélkül akkoriban szinte lehetetlen volt elképzelni az Olsen ikreket, Sarah Michell Gellart vagy Alicia Silverstone-t.

2. Bohém kalap

Legalábbis biztos bohémnak érezték magukat benne viselőik. A forma leginkább bársonyból vagy farmerból készült változatban volt trendi, a legmenőbbek pedig a rózsával díszített típust hordták a fejükön. A semmihez nem passzoló, hippikorszakot idéző kalap a hazánkban is nagy sikerrel futó The Big Bang Theory-nak (Agymenők) köszönhetően tért vissza a köztudatba.

3. Bőszárú farmer

Még nehezen tudjuk elképzelni, de nemsokára egy időre újra kikopik a divatból a legtöbb nő számára előnyös szűk skinny farmer, melyet várhatóan az a bőszárú farmer vált majd a sorban, ami alkattól függetlenül mindenkinek elefántlábakat kölcsönöz majd. A hetvenes években divatba jött hippifazon már egy-két helyen akár 6-7 ezer forintos áron is beszerezhető.

4. Telitalpú cipő

Hála a brit lánycsapat, a Spice Girls stylistjainak, a kilencvenes években senki nem úszta meg a telitalpú cipő- és csizmaőrületet. Sőt, voltak akik még a 21.századba is Buffalo cipőben léptek át. Az elegánsnak nem mondható, de kényelmes fazon főleg Japánban volt menő az elmúlt években, de elnézve a divathetek őszi-téli kollekcióit a hűvösebb szezonban már mi sem kerülhetjük meg ilyen ormótlan lábbelik nélkül a következő telet.

5. Biciklis nadrág

Alapvetően a biciklis nadrág nem ment ki a divatból, csak visszakerült az utcáról a sportolókra. Nem állítjuk, hogy Axl Rose nem volt dögös a színpadon egy ilyen szűk és falatnyi darabban, de higgye el, soha nem fog úgy mutatni rajtunk a biciklis nadrág, mint az akkor aranykorát élő énekesen. Főleg nem bakanccsal vagy körömcipővel és elegáns felsővel. Mégis, a trendelőrejelzéseket elnézve, jövőre geometriai mintás nyomatokkal tér vissza a biciklis nadrág.

6. Suhogós kabát, avagy susidzseki

A korai kilencvenes évek egyik legcsúfabb alapdarabja a hipstereknek köszönhetően állítólag csicsásabbnál csicsásabb, fényes és mintás variációkban tér vissza az utcai divatba. A thegloss.com szerkesztője szerint három hónapon belül mindenki ilyenben fog járni New Yorkban. Csak reméljük, hogy jóslatuk nem válik valóra és senki nem hiszi el, hogy csinos lehet egy ilyen szabású darabban.

7. Fejkendő

Ha a száraz sampon már nem segítene, akkor újra felköthetjük az egyik legnépszerűbb uniszex kiegészítőt, a fejkendőt. Egyenlőre még tippünk sincs, mivel hordjuk majd a kultikus darabot, de ehhez inspirációul szolgálhat Jeremy Scott Moschinónak tervezett 2015-ös Resort kollekciója, a tervező ugyanis egyből a ruhára applikálta rá a jól ismert fejkendő mintát.

8. Napszemüveg sárga üveggel

Nem csoda, hogy a kilencvenes évekre mindenki olyan boldogan emlékszik vissza, hiszen boldog-boldogtalan színes lencsével ellátott napszemüveget viselt. Ilyen rózsaszín, sárga vagy kék üveges szemüvege volt többek között az Olsen ikreknek, Princenek, Ozzy Osbournenak, Bononak és Robbie Williamsnek is.

9. Hangulatgyűrűk

Aki a kilencvenes években töltötte le hangulatingadozással teli kamaszkorát, az biztosan emlékszik a hangulatgyűrűkre, amit napjainkban a #tuddhogymittettél vagy a #teszekaposztodra hashtaggel ellátott posztoknak felel meg a közösségi oldalakon. Sosem feledjük, hogy a világosbarna a menőséget szimbolizálta, míg a sötétkéktől szenvedélyessé, a feketétől pedig stresszessé váltunk. Állítólag.

10. Spinédzserek stílus

Nem értjük, miért lett ilyen felkapott Amy Heckerling kifejezetten bugyuta gimis filmje, de az elmúlt években több neves márka és kozmetikai cég is jónak látta, hogy meglovagolja a Beverly Hills-i iskolások irritáló stílusát és újra piacra dobja az Alicia Silverstone által viselt ruhadarabokat, mint a kockás miniszoknyát zoknival vagy a spagettipántos hasvillantó felsőt farmernadrággal. Mindenesetre várhatóan ezeket a darabokat most is egy pillanat alatt elkapkodják majd az üzletekből a kőgazdag kamaszlányok.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra