„A legnagyobb csoda, amikor megtaláljuk a gyerekben rejlő tehetséget!” – Bemutatjuk a Szupertanár 2020 zsűrijét

A rendhagyóan alakult 2019–2020-as tanévben minden eddiginél fontosabb tényező lett a pedagógusok módszertani és emberi rugalmassága: idén a korábbinál is többet, nehezített terepen dolgoztak a köznevelési rendszer szereplői. Az év online Szupertanára címmel idén is az év legkreatívabb, legizgalmasabb módszerekkel dolgozó pedagógusát keresi a Dívány és Lidl. A beküldött pályamunkák közül szakértő zsűri választja ki a három legjobbat, melyek között közönségszavazással dől el a cím sorsa. A zsűri bemutatása következik.

A 2019/2020-as tanév második félévében a meglévők mellett egy sor új kihívással is szembe kellett nézniük a pedagógusoknak. Nemcsak a tantervi keretekhez, szülői igényekhez és a gyerekek eltérő képességeihez kellett igazodniuk, de egy alapjaiban megváltozott munkakörnyezethez is. Az idei évben ezért az Az év online Szupertanára címért folyik a küzdelem, melyben ez alkalommal is kiemelt szerepe van a három döntőst kiválasztó zsűrinek. 

Niedermüller Anna

„Én azt hiszem, hogy ez félgőzzel nem megy. Ha az iskola csak a munkahelyünk, akkor nem működik. Teljes embert kíván. Akinek az élete ez” – mondta a Díványnak adott tavalyi interjújában Niedermüller Anna. A jövő iskolája alapítója, az AKG Általános Iskola főszervezője és első osztályos kísérője, a Szülő 2.0 blog alapító szerzője az első pályázati kiírás óta állandó zsűritag, aki szerint a pedagógus egyik legfontosabb feladata, hogy megértse a gondjaira bízott gyerek és családja motivációit, és elfogadja az otthonról hozott személyes indíttatást. 

Niedermüller Anna oktatási szakértő
Niedermüller Anna oktatási szakértőFotó: Szécsi István / Dívány

Halvax Julianna

„A legnagyobb csoda az, amikor egy gyerekben megtaláljuk az ott búvó tehetséget, felszínre hozzuk, és ezzel segíteni tudjuk abban, hogy felnőttként teljes egész és boldog életet éljen majd” – fogalmaz Halvax Julianna. A 2019-es pályázati kiírás győztese a soproni Hunyadi János Általános Iskola tanára és tehetséggondozó szakembere, akinek egyedi módszerei nemcsak a zsűri és a szavazók figyelmét keltették fel, jelesre vizsgáztak a legutóbbi, rengeteg kihívással nehezített tanévben is. Julianna a 2019–2020-as tanévben elsős osztályával igyekezett áthidalni a digitális oktatás kapcsán felmerülő nehézségeket – szülők, gyerekek egyöntetű véleménye szerint sikerrel. 

Halvax Julianna tanító, tehetségmentor
Halvax Julianna tanító, tehetségmentor

Emma, egy budapesti alternatív középiskola tanulója 

A 15 éves Emma a diákok szempontjait képviseli majd a zsűriben. Szerinte a jó tanár egyik legfontosabb ismérve, hogy sokat kérdez, visszajelzést kér arról, hogy a gyerekek valóban megértették-e a mondanivalóját, és érdeklődéssel fordul a tanítványai számára fontos témák felé is. A tananyagot könnyed formában mutatja be, és igyekszik olyan érdekesen tálalni, hogy unalmas magolásra ne is legyen szükség. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.