Vurstlik, búcsúk, vidámparkok: így mulattunk a múlt században - galéria

fortepan 42524
Olvasási idő kb. 2 perc

A városligeti Vidám Park sajnos már a múlté, pedig gyereknap közeledtével a vándor vurstlik mellett ez a hely is megtelt családokkal. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan szórakoztunk itt anno, de a múlt századi vándor vurstlik világába is elkalauzolunk!

A nyolcvanas-kilencvenes években, gyerekként vágyaim non plus ultrája volt az, hogy sikerüljön rávenni szüleimet: menjünk el a Vidám Parkba. Ez még jóval a karszalagos rendszer előtti érában történt, amikor minden egyes menetért külön kellett fizetni a kasszákban. Mi hárman voltunk gyerekek, egy ilyen vidámparki kiruccanás komoly terhelés volt a családi büdzsében.

Ezt persze akkor még kevéssé értettem, engem csak az motivált, hogy a barlangvasút, a szellemvasút, az elvarázsolt kastély, de főleg a hullámvasút legalább egyszer meglegyen. A kis vidámparkos játékokra alig emlékszem: nagyobb húgommal főként a "nagy" játékok érdekeltek.

Kattints a képre és nyílik a galéria!

A nyaraknak volt még egy másik fénypontja is: augusztus 20, a búcsú. Ilyenkor mindig vidéken voltunk, és már a hónap elején megkezdtük a szülők puhítását azzal kapcsolatosan, hogy a vadregényes Pomáz búcsújába elvigyenek minket.

Mézeskalács olvasó és szív, törökméz szerepelt a kívánságlistánkon, meg persze, hogy halászhassunk, felülhessünk a breakdance-re és valamilyen körhintára is.

A vidámparkok veszélyeiről mit sem tudtunk ekkor

A hangszóróból dübörgött a What is Love: el sem tudtam volna képzelni ennél jobb mulatságot akkoriban.

Persze, ez még azelőtt volt, hogy a szülők igazán aggódtak volna azért, hogy vajon elég biztonságos-e az a vándor vurstli, amit meglátogattak: lehet, hogy kicsit roskatagnak tűntek az attrakciók, de bennünk fel sem merült, hogy bármi baj lehet. Szerencsénk volt, soha nem is lett.

Képgalériánk egy ennél is korábbi érába kalauzol, a múlt század rendszerváltást megelőző időszakának vurstlijaiba látogathatunk el segítségével. Nosztalgiázz velünk és ezekkel a fotókkal! 

Ha az éra felnőtt szórakozása is érdekel, ezt a galériát is lapozd végig!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek