Gyermekek tömege kerülhet kórházba a közeljövőben: ez az oka

GettyImages-173727589

Az egészségügy arra számít, hogy több ezer gyermekműtétet kell majd törölni, hogy az életveszélyes légzőszervi megbetegedéssel küzdő csecsemők tömegei számára ágyat biztosíthassanak a kórházakban.

Riasztó nyilatkozatot tett dr. Camilla Kingdon, az Egyesült Királyság vezető gyermekorvosa, aki szerint ezen a télen több ezer csecsemő kerül majd kórházba egy életveszélyes vírus miatt csak azért, mert a kormány késlelteti az oltást.

Megtelnek a kórtermek

A legtöbbször közönséges megfázáshoz hasonló tüneteket, ám egyes esetekben kórházi ellátást igénylő, légzési nehézséget vagy súlyos tüdőgyulladást okozó RSV-vírus nagyon gyakori az Egyesült Királyságban, és a legtöbb gyermeket még kétéves kora előtt megfertőzi. Mint azt az Independent megírta, a tucatnyi áldozatot is követelő betegség minden télen 30 ezer kórházi felvételt igényel, és a jóslatok szerint ez idén sem lesz másképp. Ezt támasztják alá a National Health Service adatai (NSH) is, amelyek szerint tavaly novembertől december végéig naponta átlagosan 119 gyermekágy nem volt elérhető az RSV-járvány miatt.

A brit kórházakban arra számítanak, hogy tömegével érkeznek majd a beteg gyerekek
A brit kórházakban arra számítanak, hogy tömegével érkeznek majd a beteg gyerekekDavid-Prado / Getty Images Hungary

Tömeges megbetegedésekre számítanak

Dr. Kingdon szerint, ha nem késlekednek a vakcina bevezetésével, legalább csökkenteni tudták volna a tömeges megbetegedéseket. Így viszont most nagyon úgy tűnik, hogy több ezer gyermekműtétet kell majd lemondani, hogy az intézményben helyet kaphassanak az RSV-betegek – növelve ezzel az egyébként is jelentős várólistákat. Az Independent egyébként már tavaly télen is arról számolt be, hogy

a gyermekek rendszeresen több mint 10 órát vártak a sürgősségi osztályon, miután a kórházak RSV-vel, influenzával, streptococcus A járvánnyal és Coviddal küzdöttek, ami kétségtelenül fokozta a nyomást a túlterhelt intenzív gyermekellátó szolgálatokon.

A szakemberek arra kérik a szülőket, hogy oltassák be a gyermekeiket
A szakemberek arra kérik a szülőket, hogy oltassák be a gyermekeiketvgajic / Getty Images Hungary

Terjed a kanyaró is

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) ezek mellett nemrégiben a gyermekek körében előforduló kanyarós megbetegedések számának növekedése miatt is aggodalmának adott hangot. Az ügynökség arra figyelmeztetett, hogy Londonban 100 ezer megbetegedést is okozhat, ha nem javítják az oltások arányát. Dr. Kingdon arra kérte a szülőket, hogy ellenőrizzék gyermekeik MMR-immunizációs státuszát, hiszen mint mondta, a kanyaró fertőzőbb, mint a Covid.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra