Döntött a bíró: Britney Spears minden tekintetben megszabadult apjától

GettyImages-1343958487

Úgy tűnik, véget ért Britney Spears kálváriája a családjával, ugyanis pénteken Brenda Penny bíró úgy döntött, a popsztárnak a továbbiakban nincs szüksége apja gyámságára.

Az ítélet szenzációsan hosszú vita után született meg, ugyanis nem minden fél volt meggyőződve arról, hogy hogy az énekesnő lelkileg elég egészséges-e ahhoz, hogy saját vagyona felett döntsön.

A bíróság megállapította, hogy Britney Spears személyének és hagyatékának megőrzésére többé nincs szükség – jelentette be Brenda Penny bíró.

Britney nem sokkal az ítélet kihirdetése után az Instagramon azt írta, hogy ez volt élete legjobb napja.

Úristen, annyira szeretem a rajongóimat, hogy megőrülök!!! Azt hiszem, a nap hátralévő részében sírni fogok!!!!” – írta a 39 éves popikon – hozzátéve a „#FreedBritney” új hashtaget.

A szurkolók tömegei ujjongtak és táncoltak, amikor meghallották a hírt a bíróság előtt – tudósított a Page Six.

Ez egy óriási nap Britney Spears számára. Nagyon büszke vagyok, köszönöm neki, köszönöm a bátorságát, kitartását és erejét – mondta ügyvédje, Mathew Rosengart újságíróknak az ünneplés közepette.

Matthew Rosengart
Matthew RosengartChelsea Guglielmino / Getty Images Hungary

Hozzátette azonban, hogy más tekintetben azonban kissé borús is a péntek, hiszen így bizonyítást nyert, hogy hogyan, és milyen módszerekkel működik a gyámság intézménye. Nemcsak a James P. Spears által korrumpált szolgálatra segített rávilágítani, hanem arra is, hogy egyéb esetekben hogyan működhet a rendszer.

Korábban a Dívány is beszámolt arról, hogy tizenhárom év felügyelet után hivatalosan csak június 23-án, egy nyilvános bírósági meghallgatáson beszélt a helyzetéről a popsztár, és ekkor kérvényezte, hogy szüntessék meg apja felügyeletét. Az eltelt éveket emberkereskedelemhez hasonlította, és úgy fogalmazott:

apjának, és mindenkinek, aki ehhez hozzájárult, börtönben a helye. 

Egy héttel később a kérését elutasították, ezután viszont Jamie Spears kártyavára elég gyorsan összeomlott. Britney menedzsere július elején lemondott, és kijelentette, hogy neki semmilyen része nem volt a gyámsággal kapcsolatos ügyekben. Pár nappal később a mellé kirendelt ügyvéd – ezekben az eljárásokban nem lehet ügyvédet választani –, Sam Inghamis úgy döntött, hogy más vizekre evez, és felmondott. A popsztár új ügyvédje – Mathew Rosengart – azonnal kérvényezte, hogy Britney apjának gyámságát szüntessék meg. 

Aztán nem várt fordulat következett: Jamie Spears szeptember 7-én maga mondott le a gyámságról, arra hivatkozva, hogy nem tartja jónak a nyilvánosság előtti vitát. Akkor Britney ügyvédje úgy nyilatkozott, James Spears elherdálta lánya vagyonát és teljes kontrollt gyakorol felette.

A bíróság végül szeptember 29-én mentette fel a tinibálvány apját a gyámság alól, így közel negyvenévesen úgy tűnik, a világ egyik legnagyobb popdívája végre úgy élheti a saját életét, ahogy neki tetszik. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra