Egyszerű gluténmentes pizzás csiga

Egyszerű és gyors pizzás csiga receptje a gluténmentes pizza alapreceptjéből.

Ha a kedvenc tejmentes, húsmentes feltéteinket használjuk, a receptből vegán pizzás csigát is készíthetünk.
Ha a kedvenc tejmentes, húsmentes feltéteinket használjuk, a receptből vegán pizzás csigát is készíthetünk.LauriPatterson

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 1 adag gluténmentes pizzatészta
  • 2 evőkanál gluténmentes paradicsomszósz
  • pizzafeltétek és sajt ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gluténmentes pizza alapreceptje itt található. Készítsünk belőle egy adagot. 

A tésztát téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük sima vagy fűszerezett (oregánó, bazsalikom) paradicsommártással. Rátesszük a kedvenc pizzafeltétünket (sonka, szalámi, kukorica stb.), és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd nem túl szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat a tepsibe. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, hozzáadott cukrot (és glutént) nem tartalmazó paradicsomszósszal vagy fokhagymás, olasz fűszeres vajjal vagy olívaolajjal. A végén szezámmaggal megszórjuk (elhagyható). Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Padlizsános lasagne hús nélkül – gluténmentes, tojásmentes recept Padlizsános lasagne hús nélkül – gluténmentes, tojásmentes recept

Isteni finom lasagne egy óra alatt a család asztalára. Nem hiányzik belőle az íz, az illat és a hús vagy a tészta sem. Gluténmentes, tojásmentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Alfredo, a tésztaszószok királya (gluténmentes, tojásmentes recept)

Klasszikus olasz tésztaétel, ezúttal hús nélkül. Selymes, fokhagymás, tejszínes szósz, ami alapból gluténmentes, húsmentes, tojásmentes, de tejmentesen és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június23., 06:00

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

2020. június29., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

2020. július13., 06:04

Gyors túrós (cukormentes recept)

Ezt a desszertet bátran bevetheted, ha váratlan vendégeid érkeznek, de akkor is, ha rohanásban vagy, viszont ennél valami finomat.

2020. július27., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek