Anya, ma én főzök!

Sebastian palacsintáit tényleg bárki bárhol elkészítheti. Ha van egy kis sója. Más nem kell hozzá. Avagy vicces történetek arról, hogy mit gondolnak a gyerekek a főzésről.

A recepteket egy ovis csoport állította össze egy foglalkozás keretében. Az anyákat tehermentesítő receptek közül mindenki hazavitt egyet, hogy az otthoniak is megtudják végre, hogyan is néz ki egy kizárólag palacsintából és Skittles-ből álló „tojás”. A valószínűleg nagy siker előtt álló receptgyűjteményre az egyik 4 éves mesterszakács nagybácsija figyelt fel.

Palacsinta, cukor, Skittles

„Ethan tojásait” például két másodperc alatt össze lehet dobni. Bár az előkészületek egy órát is igénybe vesznek, az elkészítés már gyerekjáték: „Először berakod a palacsintát, aztán a cukrot, és kész is. Főzhetsz magadnak is, de átjöhetsz hozzám is, én adok majd neked tojást, mert anyám állandóan azt csinál. Eheted kanállal. Mást ne tegyél rá, mert így eszed a tojást: semmivel.”

Világos, mint a nap.

Olvasztott sajt, hátizsák, játékok, baba

Ariana makarónija már a hozzávalókkal elkápráztatja az embert, a tészta, az olvasztott sajt és az eper (mert egészséges) mellett egy hátizsák, játékok és egy baba is kell a tésztaételek ékkövének elkészítéséhez.

Miért mész a medencéhez? És én azt mondom: mert szeretem!

A recept meglehetősen részletes útmutatással szolgál, így akár amatőrök is megpróbálkozhatnak vele: „A sütőnek forrónak kell lennie, mint a tűznek… mint egy gyertyának a szülinapon. Most mindenkinek meg kell mondanod hogy ideje távozniuk. És nekem is távoznom kell mert buliba megyek. Medence is van. Kérdezi a nővérem » Miért mész a medencéhez? « És én azt mondom » Mert szeretem! « Most pedig hazamegyek és várom hogy kihűljön és kérdezi a nővérem » Ezt meg miért csinálod? « mert fújni kell a makarónit nehogy forró legyen. Várnod kell. Most már kész!"

Minden jó, ha a vége jó

Joe már a költségekkel és a tálalással kapcsolatban is gondban volt („Fogalmam sincs”), a részletesebb leírás azonban végleg elbizonytalanított az ovi sztárszakácsát. „Először is, nem is tudom…Nem is emlékszem semmire. Csinálhatok inkább sajttekercset?”

A végére azért sikerült kivágnia magát Joenak:

Várjunk csak! Tudom, hogy kell görögdinnyét csinálni az nagyon könnyű. Veszel egy dinnyét és megeszed!

Sebastian palacsintája

Sebastian palacsintája 70 dollárba kerül, és egyetlen hozzávaló kell hozzá: só. Az egyébként közel 130 kilónyi só, tehát tényleg jóllakhat az a három szerencsés, akinek jut Sebastian palacsintáiból.

Szerencsére az instrukciók ebben az esetben is elég egyértelműek: „Fogsz egy izét és beledugod a forró izébe. Bekapcsolod a forró izét és égni fog szóval vigyáznod kell. Csinálsz valamit, bele rakod és megsül. Aztán fogsz egy tányért és befejezed. A tányért ne hagyd az asztalon, ki kell dobnod a kukába különben rászállnak a legyek.”

Jó étvágyat kívánunk!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.