Randitippek egyedülálló szülőknek

Jó pár olyan tényező nehezíti az egyedülálló szülők sorsát, ami még a szokásosnál is bonyolultabbá teszi az amúgy is képtelenül bonyolult folyamatot.

Már csak azért is macerásabb az ismerkedés egyedülálló szülőként, mert a gyerek miatt eleve kevesebb szabadidővel rendelkeznek a versenyzők, így pedig jóval nehezebb flexibilisnek és spontánnak maradni. Az ismerkedés és a társkeresés amúgy is rögös útját megnehezítő tényezőkről a Today írt.

Először is nem árt észben tartani – bár valószínűleg inkább elfeledkezni nehéz róla – hogy ilyenkor nem csak magának keres partnert az ember. A fehér lovon érkező, gyerekbarát partnerek lelőhelyét, amennyiben van ilyen, úgy tűnik titokban tartják ugyanis a felbecsülhetetlen értékű információmorzsa tulajdonosai. Előbb-utóbb a családdal és a gyerekekkel kapcsolatos kérdéseket is be kell tehát csempészni a randitémák közé, ami bizony nem mindig gördülékeny folyamat.

shutterstock 418110562

A nap mint nap más alkalmi partner mellett ébredő szülők példája ráadásul a gyerekekből sem feltétlenül fog hosszú és egészséges párkapcsolatokra alkalmas felnőttet faragni.

Ebben az esetben ráadásul még a többnyire azért inkább kerülendő „mi lenne, ha” gondolatok is elkerülhetetlenek: „Vajon hogy nézne ki mindez a gyerek jelenlétében?”, „Hogy reagálna ebben és ebben a szituációban?”.

Az sem mindegy persze, mikor és hogyan mutatja be valaki a gyereknek az új partnerét, a hirtelen és nagy tempóban érkező változások alaposan felkavarhatják ugyanis egy kölyök érzelmi életét.

Ezenfelül arról a gyerek hiányában is sarkalatos pontról sem szabad elfeledkezni a Today szerint, hogy amennyiben nem vagy tisztában azzal, ki vagy és mit szeretnél, vagy a fejedben még az előző kapcsolatodban éldegélsz, lehet, hogy érdemes inkább várnod még egy kicsit, mielőtt újra hozzáfognál az aktív társkereséshez.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek