10 dolog, amiért megéri anyának lenni

Rengeteg olyan apróság létezik, ami bearanyozhatja az anyák mindennapjait, még akkor is, ha vannak nehezebb napok. És még azt is megtudhatod, hogyan élj a mának!

A mummypages a lehető legegyszerűbb dolgokra koncentrált, amikor összeállította az anyák mindennapjait feldobó apróságok listáját. Elvégre kevés olyan munkakör létezik, amely ennyi kihívással és örömmel szolgálhat a posztot betöltő számára. Aki ráadásul a saját teljesítményének fényében is nyugodtan sütkérezhet, senki nem fogja ugyanis nagyképűnek tartani, ha „néha” másokkal is megosztja, milyen jól halad a projekt. 

A problémamegoldó

Egy anya bármilyen problémát képes megoldani, így kösd be a cipőd, az csak egy rossz álom volt, ezért kék az ég…Mindenre van válasz. Néhány vécépapír-gurigából és szemeteszsákból pedig a legváratlanabb farsangi jelmezeket is képesek percek alatt előállítani.

shutterstock 368223821

A rengeteg ölelés

Főleg a kisebbek puszilkodnak és szeretnek az anyjuk nyakában lógni, de azért a látszólag keményszívű kamaszok futtában felhelyezett csókjai is emlékeztethetnek rá, hogy nem csak házimunkából és robotból áll a dolog.

Kicsi-én

A gyereken felbukkanó grübedli (vagy bájgödör) kiváló alkalmat jelenthet arra, hogy újra rátalálj azokra a vonásaidra, amelyekről hajlamos vagy megfeledkezni. A kicsik által megörökölt vonások arra is megtaníthatnak, hogy újra beleszeress az eredetibe.

A szemtanú

Egy kisgyerek bármire képes rácsodálkozni, a húsvéti nyuszitól és a mosógépben forgó ruháktól egyaránt izgatott nevetgélésbe kezdő kicsik arcocskájának látványa pedig önmagában is élményszámba megy.

shutterstock 454227952

Az itt és most

Az örvendező, vagy épp sírdogáló, esetleg hisztiző gyerekek bárkit képesek kiszakítani a felnőttekre jellemző, félig a múltba révedő, félig a kötelességektől és tennivalóktól terhes jövőben létező vegetálásból. Egy önfeledt gyerek társaságában sokkal könnyebb megbecsülni a jelent.

A tisztaságmániádból is kigyógyíthatnak

Ha állandóan mindent játékok és gyerekruhák borítanak, előbb-utóbb nincs más választása a kényszeres rendrakóknak, mint megbarátkozni az új helyzettel. A káoszt két kézzel magunkhoz ölelni kifejezetten felszabadító érzés!

Sosem vagy egyedül

Ennek persze megvan a maga árnyoldala is, de legalább nem lesz többé unalmas és lélekölő kötelesség bevásárolni menni vagy tömegközlekedni.

A gyereknevelés csodálatos/abszurd folyamata

Itt egy új ember, akit egy jó ideig az akváriummá változott hasadban hordoztál, most pedig kedvedre terelgedheted, és önálló kis lényt faraghatsz belőle. Elképesztő!

shutterstock 424862707

Újraélheted a gyerekkorod

A gyerek által átélt kalandok arra is alkalmat nyújtanak, hogy visszaemlékezz a saját gyerekkori élményeidre, és új perspektívába helyezd őket.

Kevés hasonló munkakör létezik

Fontos vagy, számítasz, megbecsülnek és szeretnek… Mi kell még? Mondd el a Facebook-oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra