Egyre nehezebb feladat anyának lenni

Egy ausztrál nőnél betelt a pohár, ezért úgy döntött, a rengeteg vele szemben támasztott elvárásnak való megfelelés helyett arra koncentrál inkább, ami a legfontosabb: a gyerekeire.

Mi történik, ha túl nagy nyomás nehezedik az anyákra? Erre a kérdésre keresi a választ Constance Hall, aki a Facebookon fakadt ki a társadalmi elvárások miatt, kifakadását eddig 69.000-en lájkolták, és még mindig érkeznek a kommentek a többi anyától, akik ugyanazt érzik, mint ő. Az Independent cikkéből az is kiderül, miért nehezebb ma az anyáknak, mint nagyanyáiknak volt.

Lehetetlen mindenkinek megfelelni

Constancet alapvetően az bosszantja, hogy a társadalom és mások elvárásaival foglalkozó anyák pont a legfontosabbról feledkeznek meg a nagy megfelelés közepette. Az munkába való visszatérés és a plusz kilók minél gyorsabb leadásának árnyékában lassan csupán a sok feladat egyikévé válik az, aminek a legfontosabbnak kéne lennie: hogy elég idő jusson a gyerekekre. Arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon miért tűnik ma úgy, hogy a nagymamája az ő 11 gyerekével is könnyebben boldogult, mint ő egyetlen eggyel, ezt írja Constance:

„Neki nem kellett bankba mennie, minden nap bevásárolnia, és azt sem várta el senki, hogy a szülés után pár héttel máris úgy nézzen ki, mint egy szupermodell. A gyerekeknek sem kellett három hetes korukra mindenféle elvárosoknak megfelelnie: egyszerűen csak együtt volt a gyerekeivel és jól érezte magát velük.”

Kevesebb redőny, több gyerek

Constance egy idő után azt vette észre magán, hogy a megfelelő időben tálalt, milligrammra pontosan kimért tápanyagok és a szürke hajszálak eltüntetése közepette alig-alig jut ideje valóban a gyerekeire koncentrálnia és kiélveznie a velük töltött perceket.

 „Miután ma felébredtem, elhatároztam, hogy száműzöm ezeket dolgokat az életemből. Nem foglalkozok az új redőnyökkel, amiket rendeltem, és nem fogok minden erőmmel arra összpontosítani, hogy makulátlan tisztaság legyen a házban, nehogy azt gondolják a barátaim, hogy szétesőfélben vagyok. Mostantól a gyerekeimre fogok koncentrálni, és arra, ők hogy érzik magukat a bőrükben.”

Teljesen igaz van a gyerekek fontosabbak, mint a redőnyök. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek