Egyenjogúságot (és jobb parkolóhelyeket) az apáknak!

A gyerekkel vagyok, egyenlőséget akarok téma nem új. De az kicsit szokatlan, hogy ezúttal egy apuka rágott be, egyébként teljesen jogosan. A válasz azonnali volt, és nagyon szimpatikus.

Justin Simard, egy kanadai apuka nehezményezte, hogy a Sobeys élelmiszerlánc parkolójába kihelyezett táblák csak a kisgyerekkel érkező vagy terhes ANYUKÁKnak tartják fent a speciális parkolóhelyeket. "Vajon én is megállhatok itt?" - tette fel a posztolt képpel a kérdést Simard.

Justin és az egyenjogúság meglepően gyors sikert aratott egyébként, ez az egyetlen fotó elég volt ahhoz, hogy az üzletlánc belássa, valóban logikusabb lenne általában a szülőket, és nem csak az anyákat megemlíteni a táblákon.

Aranyos szelfikkel mindig gyorsan célt ér az ember

Az esetről a Huffington Postnak beszámoló Justin egyébként elmondása szerint először reflexből betolatott a helyre, csak ezután tűnt fel neki, hogy a táblák tulajdonképpen csak a terhes vagy kisgyerekes anyák számára nyújtanak lehetőséget arra, hogy a bejárathoz közelebb álljanak meg. „A fenébe is, akkor én megállhatok itt?” tette fel a kérdést tweetjében a 9 hónapos kisfiával érkező apuka.

Gyors siker

Az üzletlánc pedig szinte azonnal válaszolt is, egyrészt tisztázva, hogy igen, az kisgyerekkel érkező apukák is használhatják a parkolóhelyeket, és egyben arra is ígéretet téve, hogy lecserélik azokat. Az apukának persze nem azzal volt problémája, hogy ebben az esetben nehezebb lesz leparkolnia és néhány méterrel többet kell sétálni, hogy eljusson a bejáratig, sokkal inkább az a fajta, a jelzéseken is megjelenő szexista hozzáállás zavarta, ami a gyereknevelést még mindig csak a nők dolgának tartja.

Justin szerint fontos lenne, hogy az ilyen apró, látszólag jelentéktelen helyzetekben is előtérbe kerüljön az egyenjogúság, és a kisgyermekkel érkező „szülőknek” szóljanak a jelzések, ne csak az anyáknak, ezzel is kiemelve, hogy a gyereknevelés a szülők közös feladata.

A cég válasza nem csak nagyon gyors volt, hanem rokonszenves is. Szuperapa hashtag mellett ezt írták: "Természetesen jogosan használod a parkolóhelyet, Justin. Melyik áruházban történt? Szeretnénk kiigazítani a tábla szövegét."

Oszd meg másokkal is!
Mustra