Még Katalin is magányos néha az anyaságban

Néha magányosak vagyunk, és egyedül érezzük magunkat, de az igazság az, hogy rengeteg anya megy keresztül pontosan ugyanezen a dolgon - fogalmazott a hercegné.

Bármilyen csodálatos élmény is anyává válni, a folyamattal együttjáró magány komoly kihívás elé állíthatja a fiatal anyákat - fogalmazott a cambridge-i hercegné, amikor nemrég olyan iskolát nyitott, ahol a mentális zavarokkal kapcsolatos problémák megbeszélése a heti órarend szerves részét képezi, így készítve fel a diákokat a különféle pszichés zavarokkal jelentette veszélyekre. Az iskola megnyitójának alkalmával Kate az anyaság kihívásairól is beszélt

Az anyaság nyilvánvaló örömei ellenére, olyan drasztikus személyiségváltozást jelent, amivel nem mindenki képes problémák nélkül megbirkózni. Katalin beszélt arról is, hogy a terhesség alatt, és a szülést követő egy évben az anyák ötöde küzd valamilyen pszichés zavarral, azonban sokan vannak köztük, akik szégyellik nehézségeiket, és félnek attól, hogy a problémáik esetleges negatív megítélése megbélyegezné őket.

„Néha magányosak vagyunk, és egyedül érezzük magunkat, de az igazság az, hogy rengeteg anya megy keresztül pontosan ugyanezen a dolgon” – mondja Kate. A hercegné egy olyan mobil applikációt is létrehozott, aminek kimondott célja, hogy segítsen az anyáknak új kapcsolatokat, barátságokat teremteni.

Kate azt is kihangsúlyozta, hogy bár hercegnéként több támogatásra számíthat, mint egy átlagos anya, ő is volt magányos. „Ha a terhességünk alatt lázat tapasztalunk, nem habozunk orvoshoz fordulni. A pszichés egészségünk megőrzése ugyanilyen fontos probléma, a gyerekeinknek szüksége van rá, hogy magunkra is odafigyeljünk, és időben segítséghez forduljunk” – mondta el a hercegné. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek