Heti cuki: így látja a világot egy másfél éves

Kivételesen most nem aranyos kisgyerekeket mutogatunk a heti cukiban, hanem azt mutatjuk meg, hogy milyen a világ egy másfél éves kisgyerek szemével. Nem lőjük le a poént, ha előre bocsátjuk: nagyon más, mint egy felnőttével.  

A 19 hónapos Stanley apukája a brit hadsereg fotósa, aki egy szép nyári napon a kisfia kezébe adta a régi fényképezőgépét. Tartott neki egy rövid eligazítást: hol kell belenézni (a gyerek nem az LCD kijelzőt választotta, inkább átkukucskált, mint a profik), megtanította a nagyon fontos „mondjátok, csííííz” felkiáltásra, valamint, hogy mit kell megnyomni, és kezdődhetett a móka – adta hírül a My Modern Met.

My dad @jonesmrjones

A photo posted by Stanley Robert Jones (@stanleyrjones) on

Na de mi ebben az érdekes? Biztosan mindenkinek a telefonját/fényképezőgépét megkaparintotta már a gyerek, és amíg a szülő vissza nem szerezte, kattintgatott vele egy sort, amit utána nem győzünk kitörölni. Nincs itt semmi látnivaló. Pedig dehogyis nincs! 

A különbség az, hogy Stanley egyrészt szép, éles képeket készített (ami már magában is igen meglepő egy másfél évestől), nézegetésük közben pedig rájöttem: milyen érdekes, ez az, amit egy 80 centis kisgyerek lát a világból: ez az ő látószöge. A lábak, az asztal alatt a székek, a kutya háta, sőt, még a guggoló apukájának is a mellkasa van számára szemmagasságban. Érdekes perspektíva, talán egy kicsit valóban segít megérteni egy kisgyerek „szempontjait”. Vagy legalább is azt, hogy mennyire nem ugyanazt látják a világból, mint a felnőttek. 

Az összes képet itt tudják megnézni.

I love my dog! #jasper #beagle #hound #beaglesofinstagram #woof #dog #stanleyjones

A photo posted by Stanley Robert Jones (@stanleyrjones) on

Mustra