Ezért ne adja gyereke kezébe a telefonját

Anno nem is volt annál jobb szórakozás gimnáziumban, mint átállítani a barátaink Nokia 3210-es telefonját valamilyen teljesen lehetetlen nyelvre, lehetőleg kínaira vagy arabra. Még jóval az okostelefonok előtt, amikor még nem piktogrammokkal tájékozódtunk a telefonok menürendszerében egy ilyen apró kis poén több órás munkát eredményezett, amíg visszaállította az illető a megfelelő nyelvre.

Ennek a bárgyú poénnak egy kicsit modernebb változata, amikor a fiatalok belenyúlnak az autocorrect funkcióba. Ezzel lehet beállítani SMS vagy bármilyen csevegőprogram használatakor, hogy kijavítsa a helyesírási hibákat, három karakter után javaslatot tegyen, hogy milyen szóra is gondolhatott az illető, és ami jelen esetben a leghasznosabbnak bizonyult: azt is be lehet állítani, hogy bizonyos szavakat átírjon egy teljesen másikra, vagy akár az Alkotmány első bekezdésének szövegére. 

Millie Turner például elég sok szót megváltoztatott édesanyja készülékén, hogy a teljesen oda nem illő Chiken Nuggets vagy Hell Yeah mondatokkal próbáljon édesanyja kommunikálni vele.

Ehhez persze fontos tudni, hogy melyek azok a kifejezések, amiket a szülők gyakran használnak.  A Liberty Duke nevű twitterező édesapja minden bizonnyal, gyakran írta vissza lányának, hogy "kewl", ami a cool (menő) szónak egy igazán modoros átirata. A twitterező el is bánt az édesapjával, és egyszerűen fingra cserélte a szót a telefonban, hogy aztán jót nevessen az apján, aki nem érti miért fingra javítja a telefonja a fingfing fing menő szót. 

Volt aki az OK szót javította át a Black Eyed Peas - My Humps című dalának szövegére

De a kedvencünk az, aki a tudja, hogy minden kérdésre a válasz az, hogy lasagna, ezért a kérdőszót egyszerűen lasagna-ra változtatta. Így lett a Mi a pokol? kérdésből Lasagna a pokol üzenet. 

Ha látni akarja a többi szívatást is, akkor itt megtalálja a gyűjteményt.  Amennyiben önnek is csodálatos humorú kamaszgyereke van, aki szeret az ön telefonján is molyolni, csak annyit tanácsolhatunk, még időben kezdje el tanulmányozni, hogyan lehet beállítani az autocorrect (automatikus javítások) funkciót, és hol találja meg a fixen beállított javításokat. Különben esetleg ön is az alkotmány első bekezdését küldözgeti majd a kollégáinak egy egyszerű oké helyett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra