Heti cuki: gyerek és állat, háromszor

Nem kérdés, hogy milyen pozitívan hat a gyerekekre egy háziállat, és nem csak azért, mert van kihez hozzábújni, vagy van kivel játszani, hanem, mert a felelősségérzetük is erősödik, illetve a törődésre, gondoskodásra való hajlamban is nagy szerepet játszik. Arról nem is beszélve, hogy több magabiztosságot, kiegyensúlyozottságot is kap a gyerek az állattól. Na, meg persze, egy csomó vicces percet. Az alábbi videókon is jól látszik ez és ha eddig azon gondolkozott, hogy érdemes-e időt és energiát fektetni egy kis háziállatba, ne gondolkozzon tovább! Nem csak a gyerek életét aranyozza be egy házi kedvenc, az egész családét. És ha még további jó dolgokat szeretne véghez vinni, menhelyről mentsen állatot

Nem csak kutya vagy macska van a világon

A videóban szereplő öt éves kislány, egy kacsát kapott ajándékba, Snowflake-et (Hópehely). Annyira egymáshoz nőttek, hogy még fürödni is együtt mennek. Meg aludni. És még a strandra is közösen járnak. Állítólag jó sokáig élnek ezek az állatok (10-30 év), szóval még jó pár boldog éve lesz a kislánynak kedvencével. 

This is a love story about a little girl and her pet duck Snowflake!

Posted by BuzzFeed on Sunday, 10 January 2016

És itt a példa arra, hogy mekkora erőt ad egy puha kis szeretetcsomag, a kétéves Scarlette a legjobb bizonyíték erre. A kislány még csecsemőkorában veszítette el egyik karját rák miatt és szülei elhatározták, hogy olyan háziállatot szereznek be neki, aki hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Tudták, hogy megvan az új családtag, amikor meghallották, hogy van egy kiscica aki elvesztette az egyik mellső lábát. „Valószínűleg, a cica egy autó kerékénél lapult,  amikor az autó elindult az állatnak nem volt elég ideje kiugrani. A menhelyen azt mondták, ezt nem fogja túlélni, és el akarták altatni, de egyikük könyörgött, hogy próbálják megmenteni a macska életét.” - meséli az anya, Simone Tipton.

„Miután láttam a tévében az esetet, azonnal felhívtam a menhelyet, ahol a három hónapos cica, Doc, volt. Amikor a kislányom meglátta, észrevette, hogy hiányzik az egyik lába. Gyengéden megérintette és azt kérdezte: bibis? Azt szerettük volna, ha a gyerek látja, hogy nem ő az egyetlen aki így éli az életét, és erőt merítsen a macskából, illetve lássa, hogy az állat milyen egyszerűen birkózik meg a dologgal.” - fejezte be Tipton. Ha követni akarja a gyerek és a macska történetét, itt megteheti

doc-three-legged-cat-amputee-girl-scarlette-raw
Simone Tipton

„Szamár”, vicces?

És persze nem csak akkor lehetnek viccesek az állatok, ha a családban élnek. Főleg ennek a kisfiúnak, aki éppen az állatneveket tanulja. Minden alkalommal amikor az anyja kimondja a bűvös szót: „szamár”, a gyerek azonnal röhögésben tör ki. Nem úgy, mint a teknősnél, libánál vagy kengurunál. Ezeket le sem tolja, na, de a szamár! Az a legnagyobb vicc! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra