Neveztessen el magáról egy ételt most!

Hallottak már az Igazgyöngy alapítványról? L. Ritók Nóra fantasztikus projektjéről, amelyben több száz, mélyszegénységben élő gyereknek segítenek megtalálni a jövőt. Olyan feladatot végeznek el, amivel az állam nem tud mit kezdeni, viszont az egész ország számára különösen fontos. Mindennapi életükről, a problémáikról, a módszereikről sokat elmesél a nyomorszéle blogon, érdemes olvasni.

És, hogy mi köze ennek ahhoz, hogy Lord Sandwich vagy a híresen gyönyörű Pavlova nyomába lépve rólunk is elnevezhetnek egy ételt? A kapocs egy nálunk még szokatlan, közösségi jótékonysági akció.

Létezik ugyanis magyar közösségi adománygyűjtő oldal. Igaz, az adjukössze.hu-n nem üzleti, hanem kimondottan civil célokhoz gyűjtenek tőkét, ráadásul jól is csinálják, az eddigi kampányok 80 százaléka sikerrel zárult.

A képre kattintva nézzen meg még több ilyen gyönyörű festményt az Igazgyöngy Alapítvány fiataljainak munkáiból!
A képre kattintva nézzen meg még több ilyen gyönyörű festményt az Igazgyöngy Alapítvány fiataljainak munkáiból!Igazgyöngy Alapítvány

A crowfounding oldalak sajátossága, hogy az adományozók kaphatnak egyet a megvalósult projekt termékeiből, ami a nonprofit szférában ugyebár elég nehézkes lenne, így a civilek csak az emberek jó szívére hagyatkozhatnak. Ezért azt találták ki, hogy híres embereket kérnek meg, hogy támogassák a projekteket, és így már talán az is szívesen adományoz, akit egyébként hidegen hagy a jótékonykodás.

Nos, ha ön is rajongója a finom ételeknek, és főleg Mautner Zsófiának, a Chilli és Vanília blog szerzőjének és az Ízes Élet háziasszonyának, akkor érdemes támogatnia az Igazgyöngy Alapítványt az Adjukössze+ kampányban. 

Először elmondjuk, hogy mit lehet nyerni, az után bebizonyítjuk azt is, hogy egy igen jó célért áldozza a pénzét. A szerencsés nyertes együtt főzhet Mautner Zsófival, méghozzá nem is akármit, hanem egy olyan ételt, amit a győztes kedvenc alapanyagaiból Zsófi álmodott meg. Az ételt pedig az adományozóról nevezik el. Szerintünk ez elég menő!

A pénzből pedig a Berettyóújfalu melletti Toldon szeretnének létrehozni egy jól felszerelt tanodát a mélyszegénységben élő gyerekeknek. Az Igazgyöngy Alapítvány nem régen vásárolt egy kis parasztházat, amelyben kialakítanak egy olyan közösségi helyszínt, ahol a gyerekek iskola után jól eltölthetik az idejüket, foglalkoznak velük, játszhatnak, biztonságban és melegben lehetnek. Az Igazgyöngy minap óriási nemzetközi sikert is elért, erről mi is írtunk.

Toldon, ebben a leghátrányosabb térségben lévő zsákfaluban tulajdonképpen semmiféle közösségi fejlesztésre, játékra alkalmas helyszín nincsen jelenleg. A nemrég megvásárolt parasztház jelentős felújításra szorul, meg kell erősíteni a falakat, a pincét, át kell vezetékezni, kell berendezés, internet is kéne, szóval jó sok minden. A gyerekek részvétele önkéntes, a létszám folyamatosan növekszik, a fejlesztő tevékenységek hatása pedig egyre inkább érzékelhető pozitív változásokat hoz, a tanulmányi eredménytől a kommunikációig.

Mondtuk, hogy jó a cél.

Érdemes egyébként nézelődni az adjukössze weblapon is, folyik például kampány a rett szindrómás gyerekek javára is, ha őket támogatja inkább, amellett, hogy jót tesz, Winkler Róberttel nyerhet egy tesztvezetést. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra