Ön biztos abban, hogy a gyereke nem menne el egy idegennel?

A legtöbb szülő naponta akár többször is elmondja gyerekének, hogy ne álljon szóba idegenekkel és senkivel se menjen sehova. A gyerekek álmukból felkeltve is fújják mindezt, de vajon mi történik éles helyzetben? Az alábbi videón látható anyukák is biztosra állították: az ő gyerekük biztosan nem megy el egy idegennel sehova, aztán elég volt egy cuki kiskutya ahhoz, hogy ezt az alapszabályt azonnal el is felejtsék. 

 Az amerikai előadóművész, Joey Salads vicces és átverős Vine-, illetve Youtube-videival vált híressé, most azonban annak járt utána, hogy hány gyereket tudna elrabolni a játszótérről. A videót egy nap alatt 791 ezren látták a Youtube-on, a Facebookon pedig majdnem 20 millióan, és több mint egymillió megosztást kapott.

Másfél egyébként éve az egész országot sokkolta, amikor egy nő gyereket próbált lopni a fővárosban. Nem sikerült neki, ám már akkor is írtunk egy hasonló külföldi videóról, amiben szintén kutyás szöveggel próbálták elcsalogatni a gyerekeket – sikerrel. Akkor tanácsokat is adtunk arra vonatkozóan, mit beszéljen meg a gyerekével, talán nem árt ezt ezúttal sem átismételni.

És hogy mi a friss videó tanulsága? Hát az, hogy a gyerekek még akkor sem kérnek segítséget, ha a szülő is ott van velük a játszótéren. Az persze más kérdés, hányan magyarázták az idegennel elsétálásukat később azzal, hogy látták az édesanyjukat beszélgetni a férfival, aki utána odament hozzájuk. A lényegen viszont ez sem változtat, vagyis hiába biztos teljesen abban, gyermeke tudja, hogy nem szabad idegenekkel szóba állni, éles helyzetben talán teljesen máshogy reagál. Úgyhogy figyeljen rá.

Oszd meg másokkal is!
Mustra