Három szupertanár, aki már mém lett

Az oktatási rendszerben eltöltött évek alatt szerencsés esetben mindannyian találkoztunk olyan tanárokkal, akikre még ma is szívesen emlékezünk, akikkel most is bármikor leülnénk teázni. Sőt, még talán olyan is akad, akiért egyenesen rajongtunk. Akár azért, mert egy szellemi kaland volt velük minden óra, vagy, mert annyira ismerték és érették a lelkünket, vagy, csak mert egyszerűen szuperjófejek voltak. Jönnek már a nevek, arcok?

Az alábbi három videó három olyan tanárt mutat be, akikre alighanem így emlékeznek majd a diákjaik. Minél több ilyet szeretnénk a saját gyerekeinknek is!

Az első videó tutira feldobja a napunkat. Ezt egy olyan iskolában forgatták, ahol a gyerekeknek mindenféle projekteket kell megvalósítaniuk, ezen alapul az oktatás. Igen, ez a videó például egy ilyen, diákok által végrehajtott feladat eredménye. Nem elég, hogy jól sikerült, de milyen menő a tanár úr!

A második videóhoz nem árt angolul tudni, mert sokat beszélnek benne, de ha nem, az sem baj, mert összefoglaljuk. A filmben szereplő tanár annak idején valamennyi diákjával íratott egy tízoldalas levelet a húsz évvel későbbi önmagának. Ez azonban nem csak egy tudjukle feladat volt, a tanár ugyanis az összes ilyen levelet megőrizte, és amikor eltelik a húsz év, ezeket a leveleket minden évben el is juttatja a szerző-címzettekhez, amit sokan már a saját gyerekükkel együtt olvasnak el. Csodálatos, megható történet a tanári elkötelezettségről, és a találkozásról saját fiatal önmagukkal.

Ez a videó már bejárta a világot – méltán. A matekprofesszor, aki az óráján önmagával veszett össze, és ez a bravúr nem kevés tervezést és programozást követelt, de nem sajnálta rá az időt, energiát. Nézzék, derüljenek, és irigykedjenek, hogy van tanár, aki képes volt ennyit szánni egyetlen április elsejei tréfára!

Oszd meg másokkal is!
Mustra