Korcsolyázzon a gyerekkel a szünetben!

Városszerte annyi a jégpálya mostanra, hogy alig győzzük számolni őket! Összeszedtünk néhány ingyenes és fizetős opciót, ha nem tudják mivel elütni a délutánt, induljanak egyet korizni, a legtöbb helyen koribérlés is van, felszereléshiány tehát nem lehet akadály.

Városligeti Műjégpálya

A legnagyobb, a legrégibb, a legdrágább, a legfelszereltebb, minden szempontból ez a leg, és az is valószínű, hogy itt kell a legtöbbet sorban állni a bejutáshoz. Korizni közepesen tudó gyerekkel viszont mégis érdemes időnként rászánni magunkat, és kimenni a műjégre, mert nekik is sokkal nagyobb élmény, mint az ilyen-olyan ingyenes pályák. A legjobb, ha a sötétedés is ott ér minket, mert a reflektozok alatt zenére korizás aztán tényleg mindentvivő. Sajnos a korikölcsönzésárak is itt a legdurvábbak, nem is beszélve a letétről.

Belépő felnőtt/gyerek: 1500-2000/800-1500
Koribérlés felnőtt/gyerek: 1 óra 700 forint, 2 óra 1300, 3 óra 1800, 4 óra 2200, letét: 10 ezer/pár

01-jegpalyak-IMG 2455
Vanik Zoltán / Velvet

Marcibányi téri jégpálya

A Marcibányi téri koripályára hétvégén általában korlátozás nélkül lehet menni, hétköznap viszont érdemes csekkolni a menetrendet, mi futottunk már lukra, mert nem mindig áll nyitva, bár jelenleg úgy néz ki, szinte minden délelőtt-délután szabad a pálya. A belépő felnőtt/gyerek 1650/1200, kölcsönzés: 1200/800/alkalom.

Bazilika jégpálya, ingyenes

Nemcsak a jégpálya használata ingyenes a Bazilikánál, de a 4-14 éves korosztálynak ingyenes korioktatás is van péntek-szombat-vasárnap. Tavalyi tapasztalataink alapján itt is a bérelhető korcsolyák készlete lehet a szűk keresztmetszet, tavaly elég sokat kellett várnunk mire felszabadult két, a gyerekek lábára jó pár. A másik nehézség pedig a kapacitás, viszonylag kis jégfelület, elég sok ember, csetlőbotló gyereket egyedül ne engedjenek be, együtt viszont csúszhatnak pár kört.

Óbudai Fő tér/Csobánka tér ingyenes

A Fő téri pályát ár sokszor próbáltuk, a Csobánka térit még nem, előbbivel az a tapasztalatunk, hogy még a frekventált időpontokban is tudtunk bérelni korcsolyát, és ahogy a Bazilikánál, itt is szerveznek ingyenes oktatást is. A bérlési árak nagyon barátiak, és a letét összege sem horror.

Bérlés: felnőtt/gyerek: 600/400 forint/alkalom.

Kiosk koripálya, ingyenes

Nemcsak korcsolyapálya a Kiosk előtt kialakított jég, hanem egyben jótékonysági helyszín is, itt gyűjtenek adományokat a Menedékház Alapítványnak, és segítségükkel a rászoruló családoknak. Amit megspóroltak a belépőn, felajánlhatják azoknak, akiknek igazán nagy szüksége van egy kis segítségre. Amúgy pedig programok, hüttefíling és korikölcsönzés, bónusz: budai panoráma. Nem kell rohanni, a pálya tavaszig megmarad.

Golf Klub Jégpálya

Szintén a harmadik kerületi jégpályák számát emeli a Perényi út mellett lévő golfklubban megnyitott koripálya, a jegy felnőtteknek 800-1200 forint, gyerekeknek 600-800 forint, a koribérlés 700 forint/pár/alkalom. Bónusz: felülről láthat egy csomó panelházat.

Müpa Korcsolyapálya

Pop-up jégpálya nyílt a Művészetek Palotája előtti téren is, ez január 4-ig látogatható. A Müpába szóló érvényes jeggyel egy alkalommal két órára ingyenes a korizás, és korlátozott számban bérelhetők korcsolyák, erre azért nem alapoznék, inkább érdemes vinni, mint aztán ott csalódni.

Belépő felnőtt/gyerek: 500 forint/1 óra 45 perc

Mupa Jegpalya4
Colorlab / Müpa

Eiffel téri jégpálya, ha elkészül

Elvileg december 6-9 közöttre ígérték a nyitást, egyelőre még nem készült el a pálya, de ha egyszer megnyit, itt is lesz korizás, az egy alkalomra szóló jegy 700-800 forint, a kölcsönzés pedig 800 (gyerek)-1200 (felnőtt). Érdemes figyelni a FB oldalukat, mikor nyit ki a jég.

Zugligeti kemping, csak ha fagy

Igazi, klasszik, fellocsolt jégpálya a zugligeti a Libegő alsó végállomásánál, itt csak akkor van korcsolyázás, ha elég hideg van, és fel tudják hízlalni a jeget. Cserébe viszont nagyon családias, ha jég van, van zsíroskenyér, babgulyás, tea és forraltbor is, valamint szokott lenni elég bérelhető korcsolya is. És helyben egy hölgy oktatást is vállal, akár egész piciknek is. A nyitvatartásról a (061)200-83-46 telefonszámon lehet érdeklődni.

Önök hova szoktak még menni korizni?

Oszd meg másokkal is!
Mustra