no

Mi értelme a pucér strandoltatásnak?

Megmondom kerek-perec: nekem halálom a strandokon a pucér kisgyerek, legyen szó akár medencés, tengerparti vagy tóparti strandról. Halálom volt már akkor is, amikor kislányként anyám próbálta rám erőszakolni a dolgot, és halálom volt, ha korombelieket láttam meztelenül futkározni. Nem a prüdéria miatt: egyszerűen nem látom értelmét, teljesen felesleges.

bal10

Belátom, hogy pucérkodni kellemes és nagyszerű érzés, de a nudista strandoknak pont ez a funkciója: ha valaki nem akar fürdőruhában lenni, az menjen oda, ott senki nem fogja zavarni és senkit nem fog zavarni. És teljesen mindegy, hogy hány éves gyerekről van szó: pár perces meztelenkedés belefér, kellemes, de miért rohangál úgy reggeltől estig? Miért nem lehet úszópelenkát ráadni arra a kölyökre?

DSC 3047

Higiéniai szempontból is alap lenne (nem pisil, nem kakil oda, ahová csak akar, és nem mennek a nemi szervébe mindenféle kórokozók), másrészt – függetlenül attól, hogy a gyerekben még nem alakult ki a szégyenérzet –, igenis minél hamarabb meg kell neki tanítani, hogy nem pucérkodunk idegen emberek előtt.

Nem azt mondom, hogy sikítófrászt kapok és elmenekülök, ha ilyet látok, sőt, tök toleráns és elnéző vagyok a dologgal szemben, egyszerűen csak nem értem. Azt meg végképp nem, amikor 9-10 éves kislányokat látok csak bugyiban a parton és a vízben, olyanokat, akiknek bizony már növekedésnek indult a mellük. Gondolom, őket így nevelték, ezért nem is zavartatják magukat, de én csak sajnálni tudom, hogy mindamellett, hogy ki vannak szolgáltatva a szülők hülyeségének, még a kamasz fiúk is kiröhögik őket a hátuk mögött.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a gyerekek érzékeny bőre akkor is nagyobb eséllyel ég így le, mintha ráadnánk valami fürdőruhafélét.

Ti hogyan viszonyultok ehhez a dologhoz? Ha pucér-pártiak vagytok, hány éves korig hagyjátok a gyereket tök meztelenül strandolni? És most komolyan: miért?

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra