Neked van kedvenc gyerekkönyvesboltod?

Jó szívvel ajánlok nektek néhány budai és pesti könyvesboltot, ami kifejezetten színvonalas gyerekirodalomra, gyerekkönyvekre specializálódott, és ahova az ember a gyerekeivel együtt a legszívesebben beköltözne. Azért csak budapestit, mert én itt élek és annyira pesti lány vagyok, hogy Budára már csak hátizsákkal, kirándulni járok. Ezért ajánljatok vidéki könyvesboltokat léccilécci!

Fotó: Natalia Romay/FlickrCC
Fotó: Natalia Romay/FlickrCC

Pozsonyi Pagony

Sokáig a XIII. kerültben lévő Pagony volt a nagybetűs gyerekkönyvesbolt Budapesten. Az egyetlen és utánozhatatlan, benne egy óriási fával, ami alatt a kicsik eljátszhatnak, míg anya és apa olvasgat vagy vásárol a csemetéjének, no és persze sokszor inkább magának. A könyvek mellett helyet kapnak jó minőségű gyerekjátékok, diafilmek, dvd-k, cd-k és a legmenőbb mesekönyvek figurái kézbe vehető, babusgatnivaló társakként is hazakísérhetnek minket. Ja, és kényelmesen be lehet menni babakocsival!

A teljes választék megrendelhető az interneten keresztül is: www.pagony.hu. Van saját blogjuk, könyvszemlével, elemzésekkel, kritikákkal segítik a vásárlót.

A bolt hírleveleiről csak annyit tudok mondani, hogy gyönyörűek és tartalmasak. Elég sűrűn érkezik belőlük, sokszor nincs is időm őket alaposan végignézni, de az egyedi illusztrációk miatt mindegyikbe belekukkantok.

A Pagony nem csak bolt, hanem egy közösségi hely színes kézműves, mesélős , zenélős programokkal, könyvbemutatókkal. Ezenkívül könyvkiadó, ahol legfőképpen kortárs magyar szerzők és illusztrátorok könyvei jelennek meg.

PP

Pozsonyi Pagony
XIII. Pozsonyi út 26. 
Tel.: 239-02-85 
Nyitva tartás: 
hétfőtől péntekig 10-19 
szombaton 10-18

Két egér

Bevallom, az utóbbi időben kicsit hűtlen lettem a fent említett üzlethez, hűtlenségem oka pedig nem más, mint a Két egér könyvesbolt és dizájnfellegvár, mellesleg szintén könyvkiadó (művészeti ismeretterjesztő könyveket adnak ki gyerekeknek). A Ráday utca közepén található ez az oázis, ahol rendszerint Fülig Jimmyként állok, vagy csillogó szemmel futkosok a polcok között, igyekszem mindent megnézni és jól megfogdosni. Itt is óriási a választék, nem csak könyvekből, hanem játékokból, és mindenféle ingyom-bingyom tárgyakból, amik olyan szépek, hogy megszólalnak. A kis üzlet galériáján rendszeresen tartanak művészeti (kézműves) foglalkozásokat gyerekeknek, de vannak kiállítások is.

A könyvkínálat online is megvásárolható: www.keteger.hu, sőt Esztergomban is nyílt egy üzletük. A hírlevelük pedig annak ékes bizonyítéka, hogy az egyszerű is lehet nagyszerű.

A(z egyik?) tulajdonos, aki a boltban saját maga gondoskodik a vevőkről, mesélte, hogy iskolás srácok gyakran bejárnak hozzájuk képregényeket olvasni, mert a szüleik nem vesznek nekik ilyesmit. Szóval itt még akár ezt is lehet. Babakocsival viszont küzdelmesebb a bejutás.

Két Egér Könyvesbolt

1092 Budapest, Ráday u. 20.

Nyitva tartás:  
hétköznap 10–20 óra, 
szombat 10–15 óra

esztergom pakolas

Két Egér, Esztergom

2500 Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky út 41.

Nyitva tartás:  
kedd–péntek: 11–18 óra, 
szombat 10–14 óra

Anno Mesebolt

„Ilyen hely csak a mesében van. Aki nem hiszi, járjon utána!” És tényleg. Egy megint másképpen kellemes hely. Ínyenc könyvesbolt, ahol nem csak a legszínvonalasabb gyerekirodalom kéredzkedett a polcokra, hanem kézműves eszközökkel, sőt gyerekjátékokkal várnak minket. Az én fantáziámat leginkább a programok mozgatták meg, azok közül is a sakk-ovi. Erre biztos benevezek a nagyobbik fiammal, lehet, hogy itt még én is megtanulok sakkozni és végre személyesen is betérhetek (mondom, pesti lány vagyok), mert eddig csak a webáruházuk kínálatában vesztem el, de ott nagyon: http://annomesebolt.hu/webaruhaz/

Anno Mesebolt b.profil

Anno Mesebolt
1013 Budapest, 
Krisztina tér 7. 
Tel.: (1) 225-02-28

H - P: 10:00-19:00 
Szo: 10:00-13:00

Apropos: járt már valaki közületek a Nyitott Mappában???

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek