Aki kicseszésből lesz terhes

Linda harmincnyolc éves. Van egy nagylánya, Vanda, akit egyedül nevel. És most, hogy végre fogott magának egy normális pasit, hát annak tudtán kívül elhajintotta a fogamzásgátlót és teherbe esett. Biztos, ami biztos alapon, gondolom.

Ellenvélemény rovatunkban a srác egy jóbarátja dühöng. Mi pedig reméljük, a történetnek azért mégis inkább jó vége lesz.

Linda közepesen jó csaj. Kedves, halk szavú, örültünk, amikor Gábor bemutatta a társaságnak - végre egy helyes csaj, nehéz ilyet találni manapság, mondogattuk egymás közt, meg persze előttük is, így normális. Gábornak korábban volt egy csomó futó kapcsolata, és bár nem egy Casanova, azért volt hódítása rendesen - normális karrier, normális életfelfogás, gyerekszoba-pedigré, rendezett körülmények, na ezek azok a részletek, amelyek mély nyomot hagynak a már komolyabban tervező nőkben.

Mint amilyen Linda. Kettejük kapcsolata ideálisan indult, nagy, bár nem lángoló szerelem, kisebb finomítanivalók, alapvetően harmonikus viszonyok. Kirándultak, mászkáltak, sokat nevettek - ez volt Gábor szerint Linda legszeretnivalóbb tulajdonsága -, a szerelemre egyetlen dolog vetett árnyékot: a Másik Nő. A nyolcéves Vanda, Linda előző házasságából született gyereke. Elkényeztetett kiscsaj - azt hiszem, mondhatok ilyet egy olyan gyereklányra, aki csak rózsaszínben jár, mindent megkap az anyjától és apai nagyanyjától, amire szüksége van és nincs, a házban minden róla szól, ő pedig annyira önálló, hogy még a rántotthúst is az anyja vágja fel neki esténként. Gábort elébb megpróbálta az ujja köré csavarni, hogy ő is Vanda játékszabályai szerint játsszon, de ő keményebb annál - mikor már komolyabban együtt voltak Lindával, és ő járt pl. a kislányért a suliba, ő vitte játszóterezni és utána ő csinált neki vacsorát, úgy érezte, húzhat pár határt is. Ilyen volt például az esti lefekvési idő, amit Lindának nem sikerült betartatnia, és előfordult, hogy Vanda fél tizenegykor még visítozva rohangált fel és alá a lakásban. Gábor pedig úgy indult az estének, hogy megmondta, Vandának fél kilenckor az ágyban a helye. Nem hisztik voltak, sokkal inkább hatalmi harcok, amelyben egy engedékeny anya és ezt kihasználni képes lánya nehezen engedtek be kívülállót. Pedig egy családban nem csak a család fele dönt.

Gábor amúgy kedvelte Vandát, de azért egy-egy gyengébb pillanatában beismerte, a kislány megkeseríti Lindával való kapcsolatát. Nehéz a beilleszkedni vágyó apukajelöltnek, még akkor is, ha egy kapcsolat elején nem apuka- csak pasijelölt az illető.

A bajok viszont csak eztán kezdődtek

Két év után Gábor szakított. Hiába szerette Lindát, nem bírta, hogy a nő nem ad fel érte semmit életéből, míg ő korábbi, világutazós énjét iskola előtt gyereket váró, engedelmes apagéppé cserélte. És ha amúgy minden rendben lett volna, ez sem lett volna baj - de nem volt. Vanda által nehezítve Gábor inkább úgy döntött, nem éri meg többet feccölni ebbe a kapcsolatba. Linda persze visszakönyörögte magát és ígért, megváltozik, többet tesz majd ő is, Gábor pedig, hiszen szerette, megpróbálta ügyesebben kezelni azokat a helyzeteket, amelyekben apát kellett játszania (az igazi apa amúgy évekkel ezelőtt lelépett, de úgy, hogy szinte soha nem is hallanak róla).

Egész jól ment így. Amíg

Linda terhes nem lett. Nem megbeszélt dolog volt ez, nem pátyolgatott, érlelt, kedves, közös gondolat, hanem – Linda szerint véletlen. Mintha egy világ robbant volna Gáborra, örült, félt, aggódott, boldog volt, és mindezt tudta teljesen szimultán művelni. Csakhogy az örömöt és a boldogságot egyre inkább beárnyékolta Linda viselkedése. Véletlen vagy sem, Lindát azonnal megpörgették a hormonok, és azóta házat követel a Rózsadombon (mert "csak ott lehet rendesen gyereket nevelni, hát nem érted, hogy a városban egészségtelen a levegő?"), majdani magánóvodát ("te nem tudod, mi van most az állami óvodákban, szörnyű"), és semmiféle kompromisszumra nem hajlandó ezügyben. Hogy Vandát is fel lehetett nevelni a 17. kerületben? "Hát igen, de ez a gyerek most igazi szerelemgyerek, neki meg akarok adni mindent, drágám."

Gábor örül a kicsinek. Az anyukája repes. Gyerekes barátai szerint baromi jó apa lesz. Csak féltjük. Reméljük, ha megszületik a kicsi, Linda is lenyugszik.

De az tuti, hogy én egy ideig nem fogok csajozni.

Attila

(A történetben szereplők nevét személyiségi jogaik védelmének érdekében megváltoztattuk.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra