Farsangi programajánló: repülés Aladdin szőnyegén

Február 4-én, szombaton a budapesti Savoya Parkban Ezeregyéjszaka Farsangot tartanak. A nemcsak gyerekekhez szóló programok között lesz kézműveskedés, színházi előadás, és még repülő szőnyeget is ígérnek. Ezen a farsangon ugyanis Aladdin birodalmába repülhetünk. A délelőtt 10-től este 6 óráig tartó rendezvény ingyenes. Egy kis farsangi programajánló következik.

Aki valaha is álmodozott arról, hogy kipróbálja Aladdin varázsszőnyegét, annak érdemes ellátogatnia február 4-én, szombaton a budapesti Savoya Parkba, ahol egy kicsit az álma valóra válhat. A mesebeli szőnyegre bárki felülhet, de aztán ne csodálkozzon, ha a szőnyeg vad hullámzásba kezd, inkább kapaszkodjon erősen.

Hogy tökéletes legyen a mesebeli utazás, a gyerekek Aladdin, Jázmin vagy akár Abu jelmezét is magukra ölthetik. Szőnyeges kalandjukról kérésre fotó készül, melyet elektronikus úton kapnak meg. Ezzel is bizonyíthatják később az iskolában vagy az oviban, hogy igenis, kipróbálták a varázsszőnyeget.

Aki vonakodik felülni a szőnyegre, az a kézműves asztaloknál elkészítheti a szőnyeg kicsinyített mását, mely csak egészen kevés varázserővel rendelkezik majd. Emellett a gyerekek és szüleik készíthetnek kincses dobozba illő gyöngyékszereket, vagy fabrikálhatnak ujjbábokat és fakanálbábot, melyekkel eljátszhatják Aladdin történetét.

Lesz arcfestés is, ahol csodafestékkel tündérré, pillangóvá, tigrissé vagy bármilyen mesebeli lénnyé változtatják a kicsiket. A csodafestéket este csapvízzel lehet majd hatástalanítani, és a gyerekek visszaváltoznak.

Az Ezeregyéjszaka Farsang programjában délután 2 órakor kezdődik az Ezeregyéjszaka legszebb meséi című zenés, vidám előadás az Óperenciás Bábszínház előadásában, melyre minden gyermeket és felnőttet szeretettel várnak a Savoya Parkban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek