Én vagyok az apád! – Gorilla nagybácsi

Minden apa szereti azt hinni, hogy kicsi fiának ő a példakép, a Világ Legerősebb Embere, a Legnagyobb, Legjobb és leglegleg. Na de van olyan, hogy a gyerek tudja, apánál is van erősebb. Itt például az a bizonyos Gorilla nagybácsi.

Ez most gyakorlatilag vendégposzt lesz, én csak formába öntöm valamennyire, amit eddig megtudtam Eff képzelt rokonáról. Amolyan gyerekszájféleség, és ha másnak nem is, de magamnak már régóta tartozom azzal, hogy körüljárom a dolgot.

Mielőtt még belevágnék az idézőjelben lévő dolgokba, néhány megfigyelést is meg kell osztanom. Az egész jelenség úgy egy évvel ezelőtt, Eff 3 éves kora körül kezdődött. Akkor még voltak más képzeletbeli barátok, rokonok, mint a múmia mama. Aztán tisztult a kép, és csak a Gorilla nagybácsi maradt. Aki eleinte csak szimplán ellenpólus volt. Nála mindent lehetett, amit otthon nem szabad. Mostanra árnyaltabb a karakter és az egész világa. Nem minden tökéletes ott sem.

Tudod apu, ezeket csak kitalálom

Az is érdekes, hogy általában reggelente, az ovi felé sétálva hallok róla a legtöbbet. És azt is bevallotta egy ideje, hogy: tudod apu, ezeket csak kitalálom. Ráadásul meg is kértem, hogy meséljen róla többet, és mondta is, hogy most azért beszél róla olyan sokat. Beleszőve minden új tudást és történést.  És a megnevezés sem teljesen egyértelmű, hol Gorilla nagybátyám vagy nagybácsim, hol nagybátyja Gorillám.

Na akkor jöjjön az, amit eddig megtudtam a Gorilla nagybácsiról, félig idézetten, félig szerkesztve

„A nagybátyja Gorillám Dél-Amerikában/Afrikában/Amerikában él.”

„A Gorilla nagybátyámnak egy olyan kocsija van, amelyik nem versenyautó, de sokkal gyorsabb a versenyautóknál. Nagyon gyors. Száguldozik.” (Suzuki/Honda vagy Banyungele márkájú)

„Ebben a házban lakott régen (mutat egyre az utcában), de elköltözött. Nem fértek el az állatai.” De amúgy semmi nem biztos, mert: „A nagybátyja Gorillámnak el kellett költöznie, mert annyi pénze van, hogy széttörte a ház falát.” Vagy „A nagybátyja Gorillám most egy lakóhajóra költözött.” És máskor meg mutat egy irodaházat: „Akkora háza van és szivárványcsíkok vannak benne”

„A nagybátyja Gorillám fakivágásból él. Most éppen tűzoltónak tanul.”

„A Gorilla nagybátyámnál van egy orángután kölyköm, amelyik kicsi és cuki. És kicsi marad mindig, és soha nem fog meghalni. Együtt alszik velem, ugyanolyan párnája van. És a nagybátyja Gorillámnál egy katona az alvókám, és a majmomnak is van egy ugyanolyan.  A kicsi orángután éjszaka fél és hozzám bújik. És mindig ölelgetem és soha nem engedem el.”

„Egyszer a nagybátyja Gorilla nagybátyámék egyedül hagytak otthon. Az nagy butaság volt és féltem.”

„A Gorilla nagybátyámnál is van egy baba. Ugyanakkora, mint Jé, és lehet vele játszani.”

„A nagybátyja Gorillánál nem fáradok el és nem kell lefeküdni.”

„Olyan nagy vihar volt a Gorilla nagybátyámnál, hogy kitörtek a fák meg a házak. Esett az eső és nagyon megnőttek a növények.”

„Ha a nagybátyja Gorillámnál megsebesülök, akkor az nem vérzik, és nem fáj.”

„A nagybátyja Gorilámmnál sok pénzem van. Rengeteg. Majd veszek belőle magamnak G....t meg főnök B....t meg H....t.” (Nem akartam márkaneveket írni...)

„A Gorilla nagybátyámnak sok állata van. Cicája, kutyája, majma, cápája, zebrája. És nekem is van nála egy kicsi meg egy nagy kutyám meg cicám.”

„A nagybátyja Gorillámnál van egy plüsscsontvázam. És koponyás a pizsamám meg a cumim. A Gorilla nagybátyámnak meg babás a pizsamája meg a cumija.” (Nem is cumizott soha...)

Hát ilyen egy rövid kivonat abból, amit minden reggel hallgathatok. Lehet, hogy másnak nem érdekes, nekem az. Meg biztos egy pszichológusnak is az lenne. És persze nem bírtam ki, hogy megkérdezzem Effet, van-e olyan, amiben én vagyok a jobb? Talán megint csak kegyesen hazudott, de azt mondta, hogy igazából ugyanolyan erős és okos vagyok, mint a Gorilla nagybátyja. És azt is kérdeztem, hogy akkor esetleg hozzá akarsz költözni? Eff egy megnyugtató nemmel zárta rövidre az ügyet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra