Dávid még nem született meg, de már kollekciót tervezett

Szabó Gabi designer a novemberi WAMP-on mutatta be új brandjét, a Zagabo Mammát. A tervező a terhességével egyidőben kezdett el kismamaruhákat készíteni, mert úgy érezte, a szokványos ruháknál rugalmasabb fazonokra van szüksége. Mint elmondta, első kollekciójában még meg nem született kisfia, Dávid aktívan kivette a részét. Interjú.

“Április óta várom Dávidot, aki hamar gondoskodott róla, hogy új ruhák után kelljen néznem. Mivel a várandósság idején sem akartam megválni a saját stílusomtól, úgy döntöttem, hogy saját ruhákat tervezek. Aztán rájöttem, hogy kár lenne csak magamnak megtartani az újdonságokat, ezért teljes kollekcióvá bővítettem a sorozatot. Az alkotói folyamat valódi koprodukció volt, hiszen Dávid is kivette belőle a részét: ő biztosította a próbafelületet” - mondta Szabó Gabi divattervező, aki a novemberi WAMP-on mutatta be új, Zabago nevű brandjét.

A tervező, elmondása szerint egy piaci rést szeretett volna betömni a kismama ruházatok szegmenségen.

“Azt vettem észre, hogy a legtöbb jelenleg kapható kismamaruha a várandósság alatt változó formákat a rugalmas anyagok alkalmazásával próbálja eltalálni. Ez kézenfekvő és praktikus megoldás, de egy idő után roppant unalmas is egy huszonötödik nyúlós felsőt felvenni. Ráadásul ezekben az anyagokban értelemszerűen több a műszál is. A kollekciómban éppen ezért arra törekedtem, hogy minél több természetes anyagot használjak, és inkább a szabásvonalakkal kezdtem kísérletezni.” Így fejlesztette ki Szavó Gabi a before&after vonalakat.“

“Ezekben a ruhákban olyan szabás és zárási megoldás található, amely felveszi a növekvő pocak formáját, sőt a szülés után is hordható. A pocak eltűnésével a before&after vonalak záródnak, és eltűnnek az extra bővítőfelületek. Így nem kell azon töprengeni, hogy érdemes-e arra a pár hónapra új ruhatárat beszerezni, ezek a ruhák nemcsak várandósság idejére szólnak.”

A tervező elmondta, a saját ízlését és igényeit tartotta elsősorban szem előtt, amikor tervezett.

“Imádok bebújni a nagy kapucniba és zsebekbe. De az igazi kihívás olyan ruhákat tervezni a várandósság idejére, amiben kényelmesen érzi magát az ember, de mégsem kell lemondania a nőies megjelenésről. Sok kismamának az okozza a legnagyobb gondot, hogy miben jelenjen meg a munkahelyén, vagy miben menjen színházba.” A tervező ehhez vékony pamutszöveteket és batisztot használt.

A kollekcióról készült képeken a tervező szerepel, mint elmondta, azért, mert valódi kismamákon szeretné bemutatni a ruhákat, nem modelleken. “Tudom, hogy nem szokás a tervezőkön bemutatni a kreációkat, és azzal is tisztában vagyok, hogy nem vagyok profi modell. Ugyanakkor mindig is azt akartam üzenni, hogy ez a márka a valódi nőknek, és nem a divatvilág által diktált nőideáloknak szól.”

Végül a tervező arra tért ki, hogy szülés után hogyan szeretné folytatni a munkáját. “Dávid még meg sem született, de már „tervezett” egy kollekciót. Ez nélküle tényleg nem jött volna létre. Szóval Dávid inkább több erőt ad a tervezéshez”- mondta Szabó Gabi, hozzátéve, ruhát tervezni két szoptatás közt is lehet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek