Amíg szoptatsz, dagadt maradsz

Jön a tavasz, a rengeteg szoknyám várja, hogy végre ne a szekrényben porosodjon, hanem rendeltetésszerűen legyen használva. Szeretem a szoknyáimat, csakhogy jelenleg kevés olyan van, amit be tudnék gombolni. Amit pedig igen, abban meg úgy nézek ki, mint Mari néni népviseletben.

Le kéne fogyni egy kicsit, mert a hosszú télikabát már nem sokáig takarja el megvastagodott combjaimat és méretesre plöttyedt hátsó felemet. Sajnos nem tartozom a szoptatás alatt magától lefogyó csoportba.

Mielőtt felhördülnének sokan és azt mondanák, hogy mit pattogok, szülés után is csinos vagyok ahhoz képest, hogy három gyerekem van. De én nem ahhoz képest akarok jól kinézni, hogy három gyerekem van. Nem azért lenne jó egy kis alakváltoztatás, hogy megforduljanak utánam a pasik, és nem célom, hogy rubintréka legyek, egyszerűen csak szeretnék újra beleférni a ruháimba – de persze az sem gond, ha nem nézek ki rosszul bennük.

Hiába híztam a terhesség alatt csak 9 kilót, ahogy az már lenni szokott, szoptatás alatt elkezdett a testem átalakulni. Valamit azonban rosszul csinál, mert az amúgy is nagy hátsóm még nagyobb lett és valahogy szétfolyt – csakúgy, mint a combjaim. A vádlimon sem tudom felhúzni a hosszú szárú csizmámat. Bár a szülés után hatalmasra nőttek a melleim, mostanra úgy döntöttek, hogy jobb volt, amíg kicsik voltak, így igyekeznek visszaállítani a régi állapotokat. Ez sajnos nem mondható el a fent említett többi testrészemről, ezért nekem kell kézbe venni a dolgokat.

Ha már terhesen sikerült megállni a nagy zabálásokat, a mostanában rám törő édességevési kényszert is le kellene győzni, mert ha így folytatom, nemhogy szoknyát nem fogok tudni felvenni, de le kell cserélnem a teljes ruhatáramat. Sok minden egyebet nem tudok tenni, a szoptatás alatt ugyanis nem javasolt az intenzív testmozgás (aerobik, futás kizárva, maradnak a hosszú séták), fogyókúra pedig szóba sem jöhet. Gondoltam, befizetek egy alakformáló kúrára, ám hamar letörtek: a szauna még csak-csak, de a cellulitmasszázs nem tanácsos szoptatás alatt, mert a távozó méreganyagok kiválasztódnak a tejbe is. (?!) De akkor mit tegyek? Üljek a(z egyre növő) seggemen és várjam meg, míg nem szoptatok már? (Remélem, utóbbi csak hónapok múlva jön el.) Vagy van ötletetek, mi a megoldás, ha nem akarom néhány hónap alatt visszaszedni a szülőszobai súlyomat?

Oszd meg másokkal is!
Mustra