Meseváros helyett szegényfalu a Kossuth téren

Hétvégén az influenzajárvány miatt olyan programot kerestünk, amelyet kültéren rendeztek és Mikulást is ígértek hozzá. Mivel a férjem hallani sem akart a Jolly Jokerként számon tartott Állatkertről és a veresegyházi Medveparkról, a Kossuth téren lévő Mesevárosra esett a választás, ott még úgysem jártunk korábban. Odaérve keserű csalódás ért minket: a beharangozott gyerekprogramok, kézműves foglalkozások és kirakodóvásár helyett mindössze egy tucat szegényes standot és egy zárt sátorban "rendelő" Mikulást találtunk, amely előtt kígyózott a sor.

Hatalmas szerencsével találtunk a közelben parkolóhelyet, ahonnan lassú sétával közelítettük meg a helyszínt. Utunk a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt vezetett, ahol pálinkafesztivált rendeztek, ám nem álltunk meg szemügyre venni a portékát, céltudatosan vonultunk az Ország Karácsonyfája és az ígéretes programok helyszínére. Először azt gondoltuk, eltévedtünk, ugyanis egy nagy piros sátoron és néhány bódén kívül nem sok minden tárult szemünk elé.

A sokkra gyorsan ettünk egy nagy kolbászt kétezerért, majd a szegényes külső ellenére adtunk egy esélyt a helynek és körbenéztünk: ez mindössze 3-4 percet vett igénybe. A tér közepén a Mikulás rezidenciája található, előtte hosszú, vörös szőnyeggel, amelyen rengeteg szülő és piros orrú kisgyerek fagyoskodott, miközben a kicsiket néhány néptáncos és zenész próbálta szórakoztatni.

A kirakodóvásár pár bódéból állt, ahol karácsonyfadíszeket, könyveket és egyéb, kézzel készített dolgokat árultak. Aki azt gondolja, két legyet üt egy csapásra, és amíg a gyerek szórakozik, addig beszerzi a karácsonyi ajándékokat, téved, menjen inkább a Vörösmarty térre. Az autó felé menet azért végignéztük a pálinkakínálatot, de sajnos kóstolni nem állt módunkban, pedig jól átmelegített volna minket az erős ital. Azt hiszem, jobban jártunk volna az Állatkerttel, ott frissen született vízidisznókat is láthattunk volna.

Mustra