Hétvégi programajánló: kukorica, kukorica

Bár mindenki utál most engem egy kicsit a tegnapi influenzás poszt miatt, azért mégis összeszedem a bátorságom, és ajánlok egy-két programot a hétvégére, hátha valakinek van kedve kimozdulni. Bár tény és való, hogy influenzás időszakban közösségi eseményeken rész venni kockázatosabb dolog, ebből a szempontból mindenképpen jó, ha be vagyunk oltva. A tisztifőorvos például már a Mikulás-ünnepségek megtartását sem ajánlja a járvány miatt. Pedig program lesz most is bőven!

A legjobban hangzó rendezvény az úgynevezett Csoki koncert a Millenárison (II. Kis Rókus u. 16-20), amelynek keretében a gyerekek Haydn életét és műveit, valamint különböző hangszercsaládokat ismerhetnek meg, kis zenei betéteken keresztül. Jövő Háza Park, déltől egy óráig.

Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban (XIII. Dagály u. 15/a) Bábtáncoltató lesz, szombaton délután négykor. Nevével ellentétben nem bábelőadás, hanem Szent András havi hagyományőrző családi táncház és kézműves foglalkozás. Utóbbin csutkababát és terménybábokat készíthetnek a gyerekek, belépő 700 Ft.

Lesz macska- és kutyakiállítás is, méghozzá egész hétvégén, a Lurdy házban. Több, mint 250 különleges macska várja a látogatókat, valamint a macskák és kutyák mellett törpenyulak, tengerimalacok és egyéb kisrágcsálók. Nyitva mindkét nap 10 -18-ig, és persze lesz macskaszépségverseny is. Belépő gyermek: 400, felnőtt: 700.

Szombaton 11.00 és16.00 óra között Családi Gasztro Nap, azon belül is Kukoricanap lesz a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Városligetben, melynek keretében Magyarország haszonnövényeit és azok felhasználási formáit ismertetik meg az érdeklődőkkel. Lesz kukoricafosztás, morzsolás, csuhéfonás. A belépés díjtalan!

Vasárnap 10.30-tól a Thália Színházban (VI.Nagymező u. 22-24)  illemtan óra lesz Kamilla bohóccal. A tisztálkodás, a köszönés, a tanulás, a vendégség, a barátság tudományának elsajátítása bohócmódra. Jegyár 800-tól 2000 forintig. Délután háromtól ugyanitt a Tükörbohócok című előadás lesz, úgy látszik a Tháliában bohócnapot tartanak. A színházi előadás egy jó és egy rossz tüntér kalandjairól szól.

Vidék

A Gödöllői Művészetek Házában (Gödöllő, Szabadság tér 5.) délután 14.00-től 18.00 óráig Adventi játszóház lesz, adventi koszorú készítése, gyertyamártás, mézeskalács díszítése. Belépő: 500 Ft.

Dunakeszin a Mesekert Fejlesztő Játszóházban (Csermely utca 9.) az Oroszlánszívű Nyuszka című előadás lesz délelőtt fél tizenegytől. Ajánlott kétéves kortól.

Aki kicsit messzebre mozdulna ki, az mindenképpen látogasson el Százhalombattára a Matrica Múzeumba, ahol szombaton kettőtől- négyig matrica műhely lesz, a retro matricák világba röpítve a gyerekeket. (Százhalombatta, Gesztenyés u. 1-3, belépő: 360, gyerek, 780, felnőtt.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek