Hétvégi programajánló: dobok és kisvasút az enyhülés jegyében

Kicsit gondolkodtam, ajánljak-e szuper programokat a hosszú hétvégére, hiszen végre 19 fok lesz és állítólag még a nap is ki süt, így valószínűleg a beltéri programoknak befellegzett. Másrészt viszont vagyunk annyira szkeptikusak és babonásak, hogy ne higgyünk a meteorológusoknak, így legjobb lesz fellapozni az eseménynaptárunkat, ki tudja, mit hoz a jövő.

Rögtön a hosszú hétvége első napján a Dzsungel könyvét nézhetjük meg a Vígszínházban, délután fél háromkor. A jegy nem olcsó, 900 és 3200 forint között mozog, így ha jó az idő, sétáljunk inkább egyet a közeli Margitszigeten. Ha erről a színházi előadásról lemaradunk, ne búsuljunk, bepótolhatjuk másnap a Holdvilág Kamaraszínházban (1161 Budapest, Ságvári u. 3), ahol a Hamupipőkét tekinthetjük meg, délután három órától, a jegy sajnos itt sem olcsóbb.

Különleges programnak ígérkezik szombaton a Művészetek Palotájában az ütős kavalkád, a Talamba Ütőegyüttes számlálhatatlanul sokféle ütőshangszeren előadott koncertje, ez ráadásul egy olyan program, amit valószínűleg még mi is élvezni fogunk, jegyár 900 Ft.

Szintén szombaton, délelőtt 10-től 12-ig a Szépművészeti Múzeum várja alkotóműhelyébe a 6-12 éves gyerekeket, ahol grafikusok segítségével azt ismerhetik meg, milyen segédeszközöket használtak régen a művészek a rajzoláshoz. Belépő 900 Ft.

Vasárnap sok színházi előadás lesz, például a Csillagszemű juhász a Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban, (1146 Budapest, Hermina út 3. Jegyár: 700 Ft), vagy a Rettentő görög vitéz, délelőtt 11-től a Stúdió K Színházban (1092 Budapest, Ráday utca 32. Jegyár 600 és 1200 Ft.).

Vidék:

A legmelegebb szívvel talán a Börzsönyben megrendezésre kerülő vasárnapi családi napot ajánljuk. Kismarosra, a Király-rétre főleg a kisvasutak szerelmeseit várják, de lesz mindeféle ingyenes program, erdei termékek kóstolása, kisvasutazás, erdei élménypálya, évgyűrűszámolás, erdei hangyák világa, középkori favágóverseny, illatmúzeum, bagolytojást dobó verseny és délután háromkor Kolompos koncert.

A Monori Művelődési Házban délután háromtól töklámpás faragás lesz, majd Piroska és a Farkas gyermekelőadás, belépő összesen 1000 Ft.

Debrecenben a Homokkerti Közösségi Házban (4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 68) Dömötör napi motolla néven családi délután lesz, pásztoreszközök, állatok készítése természetes anyagokból.

Egerben a Harlekin Bábszínházban (3300 Eger, Bartók Béla tér 6.) Andersen, Grimm-testvérek és Móra Ferenc meséiből lesz előadás gyerekeknek, belépő 800 Ft.

Eheti, Budapestről elérhető kirándulóprogramnak az Ipolytarnóci ősmaradványok megtekintését ajánljuk, annál is inkább, mert a roppant érdekes földtani lelőhely október 31-én bezár, és egész télen zárva lesz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra