Egy szál punciban a lábmosóban

meztelen

A minap a strandon a gyerekmedence lábmosójában egy nyolc-kilenc hónap körüli baba ücsörgött, miközben a felnőttek lábukat áztatták a tíz centis vízben. Ízlés kérdése, én nem engednék egy kisgyereket a lábvízben játszani, ám az igazán megdöbbentő az volt számomra, hogy a babán nem volt se fürdőbugyi, se pelenka, semmi. Ott ült egy szál punciban a megkérdőjelezhető tisztaságú vízben és pancsolt, szájába vette a vizes játékait. Ti engeditek a gyereket meztelenkedni a strandon? Heti kérdés.

A strandokon általában kötelező a fürdőruha a kisgyerekeken is, nem szobatisztákra pedig fürdőpelenkát kell adni. A gyakorlatban azonban nem igazán ellenőrzik, hogy a kicsik is fel vannak-e öltöztetve megfelelően, sokkal inkább mentek rá az őrök a „felnőttek nem tehetik be a lábukat a gyerekmedencébe"-témára.

Akik semmilyen körülmények között nem engedik a gyerekeiket nyilvános helyen meztelenkedni, azt mondják, az ő porontyaikat ne lessék pedofilok, illetve a higiéniát emlegetik: szerintük bugyi nélkül könnyebben kerül a nemi szervekhez kosz és fertőzés a vízben. A természetesség híveinek semmiféle problémájuk nincs a meztelen gyerek látványával, ők úgy vélik, sokkal egészségesebb csupaszon játszani a strandon, mint nedves fürdőruhában.

És ti hogy gondoljátok? Engeditek meztelenkedni a gyereket a strandon?

Oszd meg másokkal is!
Mustra