Várótermek népe 2 - az ősapától a dögös kispapáig

A kategóriákba szedett kismamatípusok után egy olvasónk a várótermekben ücsörgő kispapákat vette górcső alá és tette skatulyákba őket. Az apajelölteket viselkedés, külső és öltözet alapján hét csoportba rendezte.

Az ősapa

Gondolataiba mélyedve ül némán, halkan, békességben. A napi gazdaság rovatot lapozgatja, és időnként lelkesen és szeretetteljesen bólogat szószátyár kedvesének. Nem érzi kényelmetlenül magát a váróteremben, ki van békülve a helyzettel, tökéletesen ellazult és koncentrált. Megjelenését tekintve kissé konzervatív: kedveli a sportosan elegáns darabokat, az élére vasalt vászonnadrágot, a csíkos inget, a kockás pulóvert, az oldszkúl bőrcipőt és a svájci órát. Bőre ápolt, kisimult. Könnyedség, optimizmus és kellemesen természetes illat lengi körül.

A rajongó

Az Ősapa típus egy különös változata. Földön túli áhítattal tekint partnerére... olykor túlzottan is. Félti, óvja, becézi, lesi az asszonyka minden apró mozdulatát, óhaját. Bepörög, túlaggódik, pánikszerű rohamokkal küzd. Harapdálja a körmét, a szája szélét, türelmetlenül rázza a lábát, sasolja az időt, és általában percenként pattan fel a székből, jár egy kört, majd visszazuhan. Idegtépőnek találja a várakozást. Kizárt, hogy lekötné a figyelmét magazinlapozgatással, esetleg pótcselekvésként áttanulmányozza a faliújságot és a díjtáblázatot. Szórakozott, megesik, hogy szóba elegyedik idegenekkel, mert a csendet nehezen viseli. Megjelenése könnyen kiszámítható: gyorsan felkapható ruhák, edzőcipő, kócos séró, kialvatlan, gondterhelt ábrázat.

Az arc

A legidegesítőbb típus. Mindent jobban és pontosabban tud, legyen szó a jövő heti időjárásról, a terhességi csíkokról vagy aktuálpolitikáról. Önmagát maximalistaként és profiként jellemzi, bár voltaképpen meglehetősen felületes, ám könnyen nyeri a szócsatákat, mert hamar ráébred a vitapartner, hogy felesleges küzdeni ellene. Stílusa akaratos, kioktató még a saját kedvesével szemben is, jól hallhatóan, precízen, ellentmondást nem tűrő hangon közli jövőbeni terveit párjával - és az egész váróteremmel. Ezen típusra jellemző, hogy visszahúzódóbb, csendesebb partnert választ, aki hagyja és élvezi, hogy a végső döntés a férfié. Az ilyen pasi dinamikus és pökhendi, bár némi megfelelési kényszer is befigyelhet. Külső adottságai megnyerőek, jól bánik a testével, rájött, mi áll jól neki, és ezeket ki is használja. Kedveli az öltönyt, mert azt vallja: így egyéniség.

A kíváncsi

Hol-meddig-mikor-miért típusú ember. A fiatalabb korosztály képviselőire jellemző ez a hozzáállás. Felvállalja, hogy még tudatlan, de hamar tanul. Olyan, mint az épp a miért-korszakát élő kisgyerek, pontosan elmagyaráztatja a partnerével, hogy fog kinézni a terem, milyen vizsgálatokra, kérdésekre kell számítani, és ezek miért is fontosak. Buzgón lapozza az asztalra kihelyezett babamagazinokat, élénk érdeklődéssel olvassa a furcsa szüléstörténeteket. Imád kérdezni, minden válasz új és új kérdőjeleket varázsol a buksija fölé. Szeretnivaló, mókás karakter. Ruházata sportos vagy divatos, esetleg kissé bohém.

A menedzser

Ideges, feszült, nemtörődöm, flegma, Blackberry-függő. Úgy fest a dolog, mintha lázadna a kötelező megjelenés ellen, mégis marad. Türelmetlen, szeretne soron kívül bebocsátást nyerni a doktorhoz. Nem egy csendes típus, zsörtölődik, kávé után futkos. Kellemetlen pillanatokat okoznak számára a váróteremben rohangáló, játszadozó, hangoskodó kisgyerekek, nemtetszését morogva, szemforgatva a világ tudtára hozza. Fizimiskája könnyen jellemezhető, tipikus.

A suhanc

A kíváncsi tekintetek kereszttüzében feszélyezve érzi magát. Tini srác, első szerelem, első elszakadt gumi. Lapít, kerüli a szemkontaktust, suttogva kommunikál a barátnőjével, mindketten kissé szorongó típusnak tűnnek. Aggódva áll elébe az útjába kerülő megpróbáltatásoknak, ám mivel hősszerelmes, ezért kitart. Ha kérdezik, összerezzen, és ijedtében elejti a Babák apáknak című tájékoztató füzetet, amibe zavarában bele-belesandított, mielőtt megzavarták, majd nyers tömörséggel válaszol. Kevésbé extrovertált emberke, nagy bambi szemekkel, talán szemüvegben, lezser pólóban, farmerben, tornacipővel. Cigisdoboz, mobiltelefon lapul a zsebben.

A dögös

A női Gazella típus férfi megtestesítője. Egyenes tartással, magabiztos mosollyal, divatos öltözékben, kellemes, kissé már bódító parfümillattal vágódik be a terembe, csinos barátnője oldalán. Vonzza a tekintetet. Stílusa megnyerő, könnyed, humorát és hófehér fogait csillogtatja a bejelentkezéskor. Kényelembe helyezi magát az egyik széken, ölébe kapja az egyik divatmagazint az asztalról, és lapozgatni kezdi. Voltaképpen roppantmód elégedett a helyzettel, és vágja, hogy a nők többsége őt bámulja. Büszke kispapa, bár kissé már rájátszik. Partnerével sosem suttognak, a külvilágot kizárva, természetes stílusban beszélgetnek. Már, ha épp nem a mobiljuk csöng.

Heatherette

Oszd meg másokkal is!
Mustra