Apa gyereket vár

kispapa

Kispapának lenni női szemszögből látva egy igazi kihívás, de természetesen nem kell a férfiakat sajnálni, hiszen a férfit büszkeséggel, örömmel tölti el, hogy a közös gyermeket hordja a kedves a szíve alatt. Vegyük most csak azt az esetet, amikor a pár a családtervezés mezejére lép, először csak gondolatban, és mikor megfogant a gondolat, jöhet a gyakorlat is. Ekkor valami hihetetlen felszabadultság érződik a babaprojekt készületei során, hiszen nem kell aggódni a fogamzásgátlás miatt sem. Sőt, a teljes siker érdekében a mindennapi hancúr aztán igazán feldobja a dolgos hétköznapi reggeleket - egy nagyon gyors készülődést kikövetelve a munkába induláshoz - és/vagy az estéket.

Telnek-múlnak a napok, a nő egyre izgatottabb, vajon sikerült-e? A nő nem tudja, hogy idegességében csak attól fél, hogy nem jött össze a baba, vagy az elkövetkezendő családi lét miatt aggódik. A férfi vigasztal, ha most nem jön össze, majd sikerül legközelebb. A férfi is számolgat, most kellene a menzesznek megérkeznie, mert a nő még ingerültebb, mint valaha! A nő az 5. terhességi teszt egycsíkos eredménye után szomorú arccal siet ki a kezében a pisis pohárral, és a férfinak vigasztalnia kell. De ki vigasztalja a férfit? Na, aztán a 6. teszt egészen halvány 2 csíkos eredményt produkál, amikor is csak a hormonban úszó, patakzó könnyekkel megjelenő nő a férfi nyakába ugrik, és együtt örülnek a babának. Vagy mégsem? A férfiban ezernél is több gondolat fut végig: vajon mi lesz kettőjükkel, most már nem ő lesz az első a nőnél, ki fogja babusgatni, hogyan fognak megélni, ekkora felelősséget el tud-e viselni, jó apa lesz-e, tud-e éjszaka aludni, elmehet-e a barátokkal sörözni?

Első trimeszter

A férfi nem érti, hogy a nő miért tér legkésőbb 8-kor nyugovóra, hiszen nem egy mormotával kötötte össze az életét, de a kispapa kötelessége betakargatni és sok-sok jóéjtpuszival ellátni a párját. A férfi nem használhatja az ablakmosó folyadékot, hacsak nem akarja, hogy az autó kárpitján megjelenjen a nő reggelije. A férfinak nagyon kell vigyáznia mit és milyen stílusban mond, mert a nőben már kezd az anyatigrises viselkedés beindulni. Ehhez lehet, hogy egy kommunikációs főiskolát el kellene végeznie a férfinak. A férfi kicsit unja, hogy csak kettesben, vagyis hármasban érzi otthon legjobban magát a nő.

Az első vizsgálatok

Csodálkozás, hogy az ultrahangos vizsgálatnál nem a pocakon keresztül nézik a magzatát, aztán örömmel kiált, hogy az ott a dobogó szíve és a nő észreveszi a férfi könnyes szemét. A férfi erre csak mormolja, hogy biztosan belement valami a szemébe, de a nő tudja, hogy más jelent, hiszen már több érzékkel lett megáldva.

Második trimeszter

A férfi óvja, szeretgeti, minden kívánságát lesi gyermeke anyjának, aki egyszerre csak NŐ lett a javából. A nő kivirult, a férfit állandóan babusgatja, és már az estéket sem alvással akarja tölteni, az ágy nem csak alvásra való! Ennek a férfi kimondottan örül, a keblek mérete, gyönyörű haja, selymes bőre és sugárzó lénye állandó izgalomban tarja. A vizsgálatok egyre érdekesebbek, ahogyan az ultrahangfelvételek már a csukló magzatot is megmutatják. A férfi először megijed a magzat rúgásától, és türelmetlen, ha nem érzi a rúgást, akkor, és abban a pillanatban, amikor ő akarja. Ha már fél kilónál többet cipel a nő, vagy csak megpróbál egy széket odébb tenni, azonnal veszekedik, mire a nő azonnal elsírja magát. A férfi kezéből kikerül a távirányító, aminek nem igazán örül, hiszen már az este folyamán az ötödik romantikus filmet kell megnéznie. A férfinek továbbra is nagyon kell figyelnie a mondandójára. Még is csak jól jönne legalább egy kommunikációs továbbképzés.

Harmadik trimeszter

A nő pocakja egyre csak nő, napról-napra, most már a férfi is megszokta a látványt, és örömmel simogatja. Az ölelésnél a férfi fél, nehogy összenyomja magzatát, nem beszélve az együttlétekről, amikor még inkább előjön a „mi van, ha megsérül" kérdéskör. A nő fészekrakási előkészületei őrületbe kergetik a férfit, mert már negyedszer rendezteti át a bútorokat a nő. A férfit minden nap valami finomság várja vacsorára. A férfinak pótolnia kell a boldogsághormonokat csokoládéval, mivel az együttlétek egyre ritkulnak, hiába javasolja az orvos, hogy segít megindítani a szülést egy kis hancúr. A férfi már nem meri a kisebb fajta hordóvá változott nőt ölelgetni, amitől a nő sértődöttségében újra 8 órakor elalszik.

A férfi válaszol a nő helyett az orvosnál, hiszen mindent jobban tud és a vizeletvizsgálatra is feltétlenül elkíséri a nőt, nehogy valami baja essen. Az esti beszélgetések főleg az elkövetkezendő babás életről történő értekezések jegyében telnek.

Szülés

Végre elérkezik a nagy nap. Újra ezernél is több gondolat kavarog a férfi fejében. El sem hiszi, hogy apa lesz, hiszen még a kispapaságot sem tudta feldolgozni. Már nincsen visszaút, a gyerek csak egyre jön és jön. Megérkezik egy nyöszörgő, lila, ráncos baba és megijed, hogy vajon ilyen marad-e később is. Sebaj, felőle maradhat ilyen is, hiszen APA lett, és kezében tartva gyermekét rájön, hogy az élet nem oszthatott volna ki ennél fontosabb szerepet neki és újra a szemébe megy valami, mert nagyon könnyezik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra