Bébinapló: Feljegyzések az egérlyukból

Léna: Tolja magát hason, és ha az egyik kezével jobban, akkor hátra billen. Bújik. Úgy alszik, hogy cumi be, fej befordít a hónom alá bölcsőtartásban, szuszmorgás, mocorgás, alvás. Ágyban úgy alszik, hogy puha rongyot kell az arca köré gyűrni, ahhoz simítja a kis fejét. És szereti éjszaka a kezemet fogni.

Úszkál. Imádja a vizet, főleg hason fekve. Úszkál, rugdos, közben nézelődik. Különben is egy nézelődő bajnok. Tök jól elnézelődik hosszan, nyüszörgés nélkül, míg mi teszünk-veszünk körülötte, nagyon szereti a kis lógó mindenfélét. A kezét is nézi teljesen tudatosan, meg a képeket a falon. A sláger az arccsiki, hajjal, orral, szájjal. Ettől hangosan göcög. Az olajos masszázs és persze mindenféle meztelenkedés is a kedvence. Hét deci tejet iszik naponta. Körülbelül kétharmadát lefejve, üvegből. Ezzel együtt nem nagyon nő. De szép és egyre kevesebbet sír.
 
Lea: Lepisilt matrac kétszer két nap alatt. Kiborított sütikeverék. Összefirkált parketta és lepedő. Ágyra öntött kiflimorzsa kétszer egymás után. Megharapott Léna. Háromszor. Szörp a teába. Keksz a teába. Kizárólag üvöltve vagy nyöszörögve beszélés minden miatt. De topogni akarok, de nyávogni akarok, de hisztizni akarok. De üvölteni fogok. Nem akarok aludni. Filcevés. Festékesecset-evés. Gyurmaevés.
 
A boci a maci mamája és a macinak nagy a hasa, mert kisbaba van benne, a kutya a szülésznő és mennek be a kórházba, mert mindjárt megszületik. Megfésülöm a hajamat. Finoman, mint a fodrász. Nagyon szép lettem. Ha nagy lesz a Léna, fogom a kezét az úttesten. Ha nagy lesz a Léna, elmegyünk együtt a kávézóba, a mama kávét iszik, te (Pozsi) teát, a Léna tejecskét, azt szereti. Ha sír a Léna, felveszem a Papa fülhallgatóját. Olyan nagyon hiányoztál Pozsi. Most este van. Zárva van a dolgozó.

Hanna: Nem alszom éjszaka, mert két órából háromnegyedet fejek és cumiztatok. Nem alszom nappal, mert feladtam, hogy Leával lemeccseljem a délutáni alvást, és úgyse alszanak egyszerre. Nem alszom este, mert my time van. Aludni akarok. Nem akarok sok csokit enni, hogy túléljem a napot. Nem akarok üvöltözni többet. Azt akarom, hogy senki ne akarjon.
 
Pozsi: Kurva nehéz jól befesteni sárgára egy tobozt! A boci lepukizta a lábamat. Na, akkor legózunk? Láttad azt a videót/cikket, hallottad, olvastad? A szerkrencer első nap másfélszeres terhelést bírt. Ha elaludnék véletlenül, kelts fel nyugodtan! Csak öt perc.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra