Kismamadivat: továbbra is elegánsan

A Poronty tesztcsapata arra volt kíváncsi, mennyiért tud megvásárolni egy komplett téli ruhatárat egy várandós nő. A hónunk alá fogtunk egy félidős kismamát és nyakunkba vettük a várost. Olyan darabokat kerestünk, amelyek csinosak és praktikusak is egyben, és az áruk láttán sem ájul el az amúgy is vérnyomásproblémákkal küzdő terhes nő.

kismamadivat2

 

Elsőként a Lövőház utcában található b.boom üzletben jártunk. Először azt gondoltuk, hogy a kis alapterületű boltban nincs túl nagy választék, ám a látszat csalt: a Poronty kedvenc fehérneműitől kezdve az alsó- és felső pólókon keresztül a báli ruhákon át a kabátokig és a pelenkázótáskákig mindent megtaláltunk. Itt kezdtem el sajnálni, hogy nem vagyok terhes: amikor pocakos voltam, körülbelül három boltból tudtam öltözködni: a néhai Megatoys-ból, a méregdrága Brendonból és a megfizethetetlen Formes-ból. Utóbbi tudomásunk szerint meg is szűnt.



Visszatérve a ruhákra:
Le kell szögezni, hogy itt akkor fogunk csak vásárolni, ha nagy bennünk a harci kedv és az elhatározás, hogy most aztán nagyon szépet fogunk választani magunknak. És így is lesz, a kínálat ugyanis nem csak széles, de nagyon igényes is, én is határozottan kedvet kaptam egy pocakra (persze csak egy közepes méretűre), amit nem kell behúzni. Jó hír az akcióvadászoknak, hogy ott jártunkkor sok ruha árát kurtították meg, s ezzel egy lélektani határ alá kerültek, amit még én is kiadnék értük. Néhány tavaszhírnök lila darab is beszerezhető, akár bátor top formátumban is (Heal strap top: 3.490,-), vagy hosszú ujjú tapadós pólóként (Fia slim placket top: 8.490,-).
 
kismamadivat13

Gondoltak a tervezők azokra a kismamákra is, akik még javában dolgoznak és fontos szempont a napi, elegáns megjelenés pocakkal is. Mivel én nem haladok a divattal, ne lepődjetek meg, hogy továbbra is a szürke és a fekete ruhák maradnak a kedvenceim, azok közül is a blúzok, ingek, amikről terhesen sem kell lemondani. Ha nem akarunk bajlódni a feszülő gombokkal, csinos átmeneti darab lehet egy blúz póló ( Doraline blúz 8.990,-), ami nem annyira testhez simuló, de kiemeli a vonalakat szépen. De választhatunk olyan inget-blúzt is, amit szerintem egy vékony alkatú, egyáltalán nem terhes nő is szívesen felvehet,ráadásul trendi és csinos is lesz benne, megbolondítva egy mell alatti kötővel (Carita blúz: 10.290,- helyett 8.290,-). Ugyanezt a darabot kis övcsattal is megvehetjük (Rona öv: 2.490,-).

Hiába érezzük azt, hogy jövünk kifelé a télből, azért jó pár fagyos hónap vár még ránk, a pocak pedig természetéből adódóan csak nő. Kabátot pedig muszáj felvenni. Érdemes olyat darabot venni, amit jövőre is szívesen fel tudunk venni (és itt a „tudunk-on” van a hangsúly). Gyönyörű fenékig érő kabátot vehetünk (Olla kabát 24.990,-), ami hasban bő, de nem vagyunk benne olyanok, mint egy jóllakott bárányfelhő. Kedvencem, a szürke- fehér-fekete, pepita szövet kabát (9f kabát 27.990,-), ami annyira elegáns, ráadásul most éppen divatos, hogy egyáltalán nem jut róla eszembe, hogy kismamáknak gyártották. Találtunk terhesfarmert is 6490 forintért, ennek árát kétszer is megnéztük, mert nem hittünk a szemünknek. Amennyiben nem szeretnénk macikkal tarkított pelenkázótáskát, hanem továbbra is nőies darabokban kívánjuk a büfirongyot és pelenkát hordani, kérjük az elkövetkező összes születésnapunkra előre az OiOi Carry All pelenkázótáskát (26.900,-), hogy miénk legyen az életérzés.

Ha nem nagyon akarunk költeni, s szeretnénk, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon, vegyünk egy szépséges sálat (sál: 3.490,-), hogy dámának érezzük magunkat (azok is vagyunk!). Nem kell ugyanis mindig praktikusnak lenni, néha jót tesz a lelkünknek, ha nőnek, nem pedig pandamackónak érezzük magunkat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra