Fázik a gyerek? Égess plüssállatot!

Az Indexen van egy nagyon jó kis cikk , hogy mit is tehetünk megfagyás ellen, de hát gyerekkel egyéb alternatíva után kell nézni, mint pl. tömény szesz vagy vad pornó, így most kaptok tőlem néhány hasonlóan megfontolandó jó tanácsot, engem pedig bátran küldjetek melegebb éghajlatra, azt most megköszönöm!



Ha a lakás alkalmas rá, futtassuk a gyerekeket körbe-körbe, ettől nem csak kimelegednek, de hamarosan nagyon jó gyerekekké válnak, s este gyorsan elalszanak. Ha lehet, egy kupacba feküdjenek, hogy melegítsék egymást. Érdemes esetleg bablevest főzni a villanyrezsón, így nem csak beleheljük, hanem be is durrogtatjuk a szobát, ami nem csak az est fénypontját, de a hőmérsékletet is emelheti.



Amennyiben minket sem melegít öntudat, s rohamosan hűlünk a kölykök futását nézve, esetleg kergessük meg apát is a gyerekekkel együtt, így este nem kell a fütyülős mézes barack után nyúlni, ha a tévé előtt vacogunk ébren, mert az mégsem gyerekbarát. Ha kicsi a lakás, vagy a szomszéd idegei gyengék, gondoljunk valami olyan eseményre, amitől felmegy bennünk a pumpa, mérgelődjünk rajta egy keveset. Esetleg előkaphatunk régi témákat, amik garantáltan beindítják a cirkuszi gépezetet, s odafigyelés nélkül hergelhetjük fel egymást, a zűrzavartól pedig a gyerekek önmagukat, így rövid idő alatt kimelegedhetünk egy parázs vita hevében. 

Ebben az időben a leghasznosabbak az évek óta halmozott plüssálatok, ugyanis nagyon jól égnek. Egy vashordóba, esetleg kályhába praktikus adalékanyag, bár az égéstermékük mérgező. A kétségbeesetten üvöltő gyerek még jobban felmelegszik a zaklatottságától, miután parázsra dobtuk Encit, a kisegeret, ráadásul hamar álomba szenderül az akció után.

Az igazán szerencsések amúgy a klimaxban szenvedők, nos náluk nem kell semmi plusz taktikát bevetni. A család többi tagjának pedig elég, ha közel húzódik a mamihoz (vagy a nagyihoz, kinek hol tart a biológiai órája), s máris részesülhet a leadott hőből.

Ha nem vagyunk tisztaságmániásak, de hát válsághelyzetben miért is lennénk, látogassunk el egy közeli lovardába, ahonnan nagy mennyiségben szerezhetünk be szalmát. A beszerzett anyag már önmagában is jó padlófűtésnek, szórjuk hát bátran be a nappalit, s máris történelmi hangulatunk lesz a díszlettől. Ha még mindig nincs elég meleg, alkalmazhatunk használt szalmát az állatok alól, azzal talán nem csak a s természet illatát, de az állatok melegét is felidézhetjük. Bónuszként dobáljuk a szalmát a magasba és viháncoljunk egyet levezetésként.

Végül, ha semmi ötletünk nincs, s a lakás kihül, utoljára szórakozzunk egy nagyot! Öntsük föl a nappalit egy vödör vízzel, tárjuk ki az ablakokat (bár ez ekkor már teljesen fölösleges művelet) és várjunk egy fél órát. Húzzunk korcsolyát, s körözzünk a nappaliban végkimerülésig. A fenti technikákkal ugyan tavaszig nem húzzuk ki, de átmeneti megoldáskét remek alternatívák.

Várjuk az egyéb remek ötleteket hideg ellen.
Oszd meg másokkal is!
Mustra