Nem fogadhat örökbe gyereket dohányos pár

Nem fogadhatnak örökbe dohányzók gyereket egy brit önkormányzat illetékességi körében. A redbridge-i tanács döntött így, és bár más brit helyi hatóságok is alkottak már hasonló szabályt, ez eddig a legszigorúbb. Az indoklásban az önkormányzat a gyermek egészségének védelmére hivatkozik, a passzív dohányzás káros voltára.

"Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy bonyolult kérdésről van szó, mert sok ember személyes szabadságának csorbításakánt élheti meg a szigort" - mondta az egyik tanácsos. Az önkormányzat egyúttal segítségét ajánlja fel a leszokáshoz, számol be az MTI.



A kérdést nemdohányzóként megközelítve igazat adok az önkormányzatnak: az a pár, aki már az örökbefogadásig eljutott, nyilvánvalóan nagyon vágyik már gyerekre. Akkor nem ér annyit egy gyerek, hogy leszokjon? Másrészt viszont egy dohányos szülő is tud kulturáltan hódolni szenvedélyének és zárt térben nem gyújt rá a gyerek mellett.

És ha legközelebb azt találják ki, hogy aki nem tud főzni, az nem fogadhat örökbe, mert a gyereknek szüksége van a főtt kajára?
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek