Hétvégi programok: Hőségriadó zárt strandokkal

Valami hiba csúszhatott a mátrixba, nyár közepét megszégyenítő időjárás van. Az elkeserítő az, hogy hétvégén is az lesz! Hiába fantáziáltunk az első iskolás, ovis, bölcsis hétvégénkről, hogy majd álmatag szemekkel gyűjtjük a gesztenyét az erdőben, miután megmásztuk a Mont Blanc-t, aztán futunk lassítva a réten, a hűs szellő meg fújja a hajunkat. Ehelyett, egyesek ücsöröghetnek majd a lesötétített szobában, mások meg teleizzadhatnak hat kendőt, ha kimerészkednek a 37 fokba. Nem is tudom, hogy miért zárnak be a strandok ilyen korán, miért nem addig vannak nyitva, amíg igény van rá? Lehetnek eleget zárva télen, meg ősszel és tavasszal, de mindegy is, támadjuk le inkább a természetes vizeket. Például a kádat.



BUDAPEST
Kolibri Évadnyitó Reneszánsz Fesztivál
Szombaton, hagyományosan a Jókai téri játszótéren és a színház épületében megrendezett, ingyenes rendezvényen a Kolibri saját produkciói mellett többek közt Kemény Henrik, a kecskeméti Tintaló Társulás, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a tinnyei Figurina Animációs Kisszínpad, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, a biatorbágyi Ládafia Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház vendégelőadásai szerepelnek. Az előadások 9:30 órától láthatóak, az utolsó műsorpont 19:15 perckor keezdődik.

Tóparty Újbuda Party és a Családi Egészségnap
Mint tudjuk, az egészség megőrzésének fontos részének kellene lennie az életünkben, erre próbálják felhívni a figyelmünket a szervezők hétvégén, egész nap a Feneketlen tónál. Szombaton és vasárnap 11:00 órától 17:00 óráig nézhetünk a kisszínpadon előadásokat a gyerekekkel, azonkívül lesz ugrálóvár, csúszda, állatsimogató és minden, ami egy kisembernek boldogságot okoz.

SzeptEmber Feszt
Pestszentlőrincen, a Bókay kertben rendezik meg a hétvégén az eredetileg pörköltfőző versenynek és fesztiválnak induló, majd 2001-től SzeptEmber Feszt névvel ismert fesztivált. A rengeteg gasztronómiával kapcsolatos program mellett, egész nap könnyűzenei fellépők szórakoztatják a hasukat kedvelő látogatókat. A gyerekeknek vasárnap, 11:00 órakor kedveskednek a szervezők Levente Péter és a Kolompos együttes műsorával. Lesz még Ricsi bohóc, sport bemutató, tűzijáték és számos egyéb szórakozató program.

VIDÉK
Szerencs
Vasárnap, 11:00 órakor kerül megrendezésre a Szerencsi búcsú-Családok napja, a Rákóczi-várban. Az igazi búcsú hangulat fényét ovi showval, meseszínházzal, táncfellépőkkel emelik.

Győr, Háznyitogató a Gyermekek Házában
Vasárnap, 15:00 órától 18:00 óráig a nyári szünet elteltével ismét kinyitja kapuit a Gyermekek Háza. Ezen a napon a vidámság, móka, kacagás, és érdekes programok várják a kölköcskéket, valamint gazdára találnak az ajándékok, sőt, valaki boldog tulajdonosa lesz egy kerékpárnak! Ne hagyja senki otthon a Hajci-hő-ség füzetedet, ami remélhetőleg tele van már sok-sok pecséttel, és akkor részt vehet a sorsoláson.

Törökbálint
A Munkácsy Mihály Művelődési Házban lép fel a Kolompos együttes aznap másodszorra, vasárnap, 17:00 órakor, a Vitéz Levente című műsorával.

Szigethalom
Szüreti felvonulással és mulatsággal várják a látogatókat szombaton, 13:00 órától a Városi Szabadidőközpontban. A felvonulás megállóiról plakátokon tájékoztatjuk az érdeklődőket. Fellépnek a Ráckevei Kéve Néptánc együttes, a Sziget Néptánc Egyesület és a Tököli Néptánc Együttes táncosai. A felvonulás után éjfélig szüreti mulatság lesz!

Győr
A Győri Pálinkafesztivál gyerekkel, vagy gyerek nélkül is jó program, de ha úgy dobta a gép, akkor kölkökkel is érdemes kilátogatni. Szombaton, 10:00 órakor táblás játékok lesznek elérhetőek és kipróbálhatóak gyerekeknek és felnőtteknek, moderátorok vezetésével, 15:00 órakor pedig Szabó Anna mesél.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Szalóki Áginak eddig csak a Cipity Lőrincéről beszéltünk, pedig igazán remekül énekel apa és anya fülénekvaló nótákat. Például a Budapest Bárral (velük egyébiránt nagyon sok népszerű zenész énekel). Pénteken Győrben, a Pálinkafesztiválom Karády-esttel , 16:35 órakor.
A Zöld Pardonban szobaton a szokásos 20:00 órakor Anima koncert lesz. Mellesleg megjegyzem, a Zöldkártya komolysága eddig tartott, kiscsajok lopják be magukat nélküle, csak a koncert végéig, légyszi, légyszi.
Vasárnap 16:00 órakor a SzeptEmber Feszt-en Kiscsillag, innen is üdvözöljük az első magyar celebet, Szegény Jávor Pált . Vasárnap 14:00 órakor ugyanitt nagyot mulathatunk a Szilvási Gipsy Folk Bandre . Minden egyéb időnket pedig töltsük minimális mozgással, nehogy a nagy melegben megártson.
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek