Csütörtök délután nem fájhat a gyerek füle

Két hétig tartó köhögés után megmutattam az orvosnak a majdnem hatéves lányomat, aki megnyugtatott, hogy a tüdeje tiszta, valószínűleg egy enyhe vírusfertőzése van, a takonyra adjak orrcseppet, a köhögésre pedig gyógynövényes köptetőt. Két nappal később, csütörtök délután 4-kor kezdett egyre fokozódó üvöltésbe a kölyök és a fülét fájlalta. Telefon a dokinak, aki azt javasolta, keressünk fel fülészetet. Nem gondoltam, hogy csütörtök délután fél ötkor ez mission impossible.



Telefonos érdeklődésre a vizsgálat helyszínéül a Bethesda Gyerekkórházat jelölték meg. Odaérve azonban úgy rúgtak ki minket, mint macskát szarni: a János Kórházba irányítottak a zokogó gyerekkel. Indulás a következő helyszínre, esti dugó, csúcsszopás. Gyerek nyíg, az autók araszolnak, fél nyolc, mire orvoshoz kerülünk.

Diagnózis: hallójárat-gyulladás. Valószínűleg a strandon sikerült beszerezni a kellemetlen nyavalyát. Fülcseppek, fájdalomcsillapítás. Hazafelé megálltunk egy ügyeletes gyógyszertárnál és megvettük a felírt készítményeket. Este fél kilencre értünk haza, majd négyen hatfelé dőltünk. Remélem, legközelebb reggel kezd el fájni az a fül, ha már muszáj neki.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek