Mentőmellényben úsznak a síkos porontyok

A hagyományos úszógumiból kicsúszik, a lábbedugós úszógumi felborul, a karúszót nem tűri, a mentőmellény kényelmetlen? Akkor mit adjunk az úszni nem tudó gyerekre? Heti kérdés.


Minden nyáron visszatérő kérdés, hogy a strandon, vagy természetes vizekben miben pancsoljon a gyerek, aki még nem tud úszni. A fent említett lehetőségek mellett van egy jópofa fürdőruha, amelyben kivehető hungarocell rudacskák találhatók, amelyek fenntartják a gyereket a vízen. Dexterke tesztje viszont nem az elképzeléseknek megfelelő eredményt hozott: a gyereket ugyan fenn tartja a holmi a vízen, de egyenesen nem, Samu keljfeljancsiként hintázott a vízben. 

Többen úgy vélik, hogy ne adjunk semmit a kicsikre, fogjuk jó erősen a vízben és minél hamarabb tanítsuk meg úszni. Mások ezt felelőtlennek tartják. „A gyerek olyan a vízben mint a sikamlós hal, kicsusszan a kezeink közül, a koszos Balatonban pedig nem biztos, hogy megtaláljuk” – véli a túlaggódós Gabi, aki mindig mentőmellényben úsztatja a gyerekét. Nóri szerint viszont kényelmetlen lehet a csemetéknek a karúszó és sokkal nehezebben fognak megtanulni úszni.

Az én lányaim nem tűrik a karúszókat, az úszógumiból kicsúsznak vagy felborulnak, mentőmellényben pedig még nem kaptam ilyen kis méretet. Úgyhogy nincs más megoldás, a nyáron megtanítjuk őket úszni.
Oszd meg másokkal is!
Mustra