Ismét leállt a szíve a többször újraélesztett kislánynak

Másfél nappal a legutóbbi újraélesztés után ismét leállt a szíve annak a kislánynak, akit szülei az orvosok javaslata ellenére nem engednek megműteni, tudta meg a Független Hírügynökség. A gyereket a sikeres újraélesztés után után saját felelősségre ismét hazavitték a kórházból.


A kislányt vasárnap este gégészeti kontrollra vitték be az egyik fővárosi kórházba, a vizsgálat közben azonban rosszul lett, szabálytalanul kezdett el verni a szíve. Az intézmény intenzív osztályán újraélesztették, majd szülei nem igényeltek több vizsgálatot és hazavitték. Másfél nappal korábban, szombaton reggel hasonló történt, akkor azonban a kislány otthon lett rosszul és szülei saját félautomata defibrillátorjuk segítségével élesztették újra. Hiába szállították ezután a mentők kórházba, anyja és apja néhány vizsgálat után szintén hazavitte.

A szülők az alternatív gyógymódokban hisznek, pedig kislányuk az elmúlt hónapokban már legalább öt újraélesztésen átesett. Először múlt decemberben, amikor két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett a segítségére. Kezelőorvosa akkor egy olyan beavatkozást szorgalmazott, amivel egy apró defibrillátort ültetnék be a gyermek szívéhez. A műszer azonnal működésbe lépne, amint a szíve szabálytalanul kezd verni. A szülők ehhez nem járultak hozzá, inkább vásároltak egy félautomata defibrillátort otthonra. Bár ezzel nagyobb eséllyel tudják megmenteni az életét, csak akkor látják, ha a kislánynak ismét gond van a szívével, ha folyamatosan figyelik.

Siklósi Gábor, a gyermek életét korábban megmentő mentős a Független Hírügynökségnek elmondta: éppen hétfőn reggel beszélt a szülőkkel, de neki nem mondták, hogy mi történt. Hozzátette: ők mentődolgozóként életmentéssel, nem pedig életvitellel foglalkoznak. Véleményük van, de nem akarnak beleszólni a szülők dolgába. A kislányért mindenesetre aggódnak.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek