Ismét kórházba került a decemberben újraélesztett kislány

Ismét újra kellett éleszteni, majd kórházba került az a kislány, akinek korábban már többször gond volt a szívével, szülei mégsem engedték megműteni. A gyermek most sem volt sokáig orvosi felügyelet alatt, anyja és apja ugyanis - már nem először - saját felelősségre hazavitte, adta hírül a Független Hírügynökség.


A kétéves kislány életét az elmúlt néhány hónap alatt többször csak az újraélesztés mentette meg. Először tavaly decemberben lett rosszul, akkor két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett a segítségére. Kórházba került, ahonnan szülei végül néhány héten belül saját felelősségre hazavitték anélkül, hogy az orvosok megműtötték volna.

A kislány anyja és apja inkább otthonra vásárolt egy félautomata defibrillátort, hogyha gond van, azzal tudjanak segíteni. Néhány hete már használták, szombaton pedig ismét kellett, a hír szerint a gyermek reggel ugyanis újra rosszul lett.

Siklósi Gábor, a gyermek életét korábban megmentő egyik mentős a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy kezelőorvosával együtt megpróbálták rábeszélni a kislány szüleit arra, hogy engedélyezzenek egy olyan beavatkozást, amivel egy apró defibrillátort ültetnék be a gyermek szívéhez. A műszer azonnal működésbe lépne, amint a szíve szabálytalanul kezd verni. A szülők azonban az alternatív gyógymódokban hisznek, így ehhez nem járultak hozzá - mondta akkor Siklósi Gábor.
Oszd meg másokkal is!
Mustra