Az ibuprofen csillapítja legjobban a gyerekek fájdalmát

Állandó vita tárgya, hogy melyik fájdalomcsillapító a legalkalmasabb a gyerekek számára, már ha feltétlen szükséges. Sokan kizárólag a paracetamolt ajánlják gyermekeknek és szoptatós anyáknak, más orvosok legszívesebben senkinek nem adnának paracetamolt.Talán némileg enyhíti a szülők helyzetét a legújabb kutatás, mely szerint a gyermekek számára a legalkalmasabb fájdalomcsillapító az ibuprofen, főleg törésnél, ficamnál, rándulásnál.


A kanadai kutatás során leginkább azt vizsgálták, melyik gyógyszer csillapítja legjobban a gyerekek fájdalmát. A kíséletben résztvevő 6 és 17 év közötti gyerekek különböző gyógyszereket kaptak fájdalmukra, amelyeket egy egytől százig terjedő skálán osztályoztak; a kiinduló fájdalom volt a 100. Fél óra eltetével mindegyik csoport hasonló eredményekről számolt be, egy óra elteltével azonban azok a gyerekek értékelték a legalacsonyabbnak a fájdalmukat, akik ibuprofent kaptak. Egy óra elteltével az ibuprofen hatására a gyerekek fájdalma 100-ról 24-re csökkent, és két órán keresztül így is maradt. Az ibuprofen egyébként a gyulladásra hat, ezért is működhet eredményesebben törések zúzódások esetén, de emellett a lázat is eredményesen csillapítja.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.